Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

Οι πρώτες κινήσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ

Η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου, συνειδητοποιώντας την καλπάζουσα  εξαθλίωση της κοινωνίας, συνέστησε επιτροπή αλληλεγγύης , για τη λήψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση   αντιμετώπισης  του προβλήματος με την ενεργοποίηση των πολιτών για αυτοοργάνωση, δημιουργία δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και ανατροπής αυτής της ζοφερής κατάστασης.

“Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν αποτελεί υποκατάστατο των υποχρεώσεων της πολιτείας προς την κοινωνία, δεν αποτελεί ελεημοσύνη του πλούσιου προς το φτωχό, δεν είναι φιλανθρωπία του ισχυρού προς τον ανεχή, είναι η βάση της συνύπαρξης όλων των  ανθρώπων.  Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ανθρωπισμός” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου.

Η επιτροπή αλληλεγγύης, για την υλοποίηση των στόχων της,   συνεδρίασε τη Δευτέρα 10/12/2012 και αποφάσισε:

  1. Άμεση συνάντηση με τη Διοίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγρινίου,  για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και τις ανάγκες εξετάσεων ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.
  2. Την ενίσχυση πρωτοβουλιών – αρχικά και μέχρι τη συγκρότηση δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης – για άμεση συνδρομή σε συνανθρώπους μας  – και εν όψει των εορτών- , για στοιχειώδεις ανάγκες τους.
  3. Τη σύγκληση ανοιχτής συνέλευσης μελών, φίλων και της κοινωνίας ευρύτερα,  για συνολικότερη οργάνωση και ανάπτυξη της δράσης των δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης , τα Σάββατο 15/12/2012 και ώρα 18:00’ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.