Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

ΟΙ ΡΟΜΑ κι εμείς οι άλλοι

(και μία αληθινή ιστορία στο επόμενο)

«Η άπλυτη παιδεία μυρίζει άσχημα μες την παρατημένη κοινωνία»

Τη φράση αυτή την πήρα από σχόλιο τσιγγάνου κάτω από κάποιο δημοσίευμα που αφορούσε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί μου άρεσε πολύ. Ούτε ξέρω αν είναι δική του ή την πήρε από κάπου αλλού, ούτε έχει σημασία. Προσωπικά τυχαίνει να γνωρίζω πάρα πολλά για τη ζωή, τα έθιμα και την εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας, την απαξίωση που εισπράττουν καθημερινά και τη συμπεριφορά πολλών εξ ημών των «πολιτισμένων» απέναντί τους. Έγραψα κι άρθρο παλιότερα σε τοπική εφημερίδα με τίτλο «τσιγγάνικη ζωή», μεσ’ απ’ το οποίο πολλές αλήθειες αναδείχτηκαν. Μεγάλωσα κι εγώ σαν αυτά τα «γυφτάκια», νηστικός και ξυπόλυτος εκεί στο χωριό μου και γι’ αυτό τα συμπονώ, μπήκα μέσα στη ζωή αυτής της φυλής κάνοντας κάποια έρευνα, έμαθα πάρα πολλά και κρατάω ολόκληρο τετράδιο με σημειώσεις. Κάποτε μπορεί να γραφεί και βιβλίο.

Θυμώνω πολύ, όταν βλέπω να βγαίνουν στη δημοσιότητα και να σχολιάζονται αρνητικά και υπεροπτικά κάποιες – σίγουρα παραβατικές – συμπεριφορές, μικρών παιδιών κυρίως, τα οποία βρισκόμενα έξω απ’ τα σχολεία, τη μόρφωση κι άλλα κοινωνικά αγαθά, έτσι έμαθαν να συμπεριφέρονται, από τότε που κατάλαβαν το πού ανήκουν. Και θυμώνω διπλά, όταν οι ίδιοι αυτοί σχολιαστές δεν τα βάζουν (δεν τολμούν;) με τους πραγματικούς κλέφτες της δικής μας «ανώτερης» φυλής, που κι αυτοί ζουν ανάμεσά μας, οι περισσότεροι γραβατομένοι, οι οποίοι βρωμοκοπάνε απ’ την «απλυσιά» που υπάρχει στον εσωτερικό τους κόσμο. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις μικροκλοπές επιβίωσης αυτών των ρακένδυτων μ’ αυτές των δικών μας μεγαλοαπατεώνων που κλέβουν για να θησαυρίσουν και να χτίζουν βίλες εκατομμυρίων. Κι αυτό από μόνο του «δείχνει» προς τα πού πρέπει να στρέφεται η κριτική όλων μας και προς τα πού όχι. Και οι δικοί μας, επίσης, πεινασμένοι μπαίνουν σε σπίτια και κλέβουν και οι δικοί μας κουκουλοφόροι καίνε και σπάνε, βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, όμως αυτό θεωρείται πλέον ως κάτι το φυσιολογικό, ενώ εάν πρόκειται για «γύφτους» θα πρέπει να πληρώσουν! Ξεχνάμε, επίσης, και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο: Ότι εμείς δεν αρκούμαστε μόνο στο κλέψιμο, αλλά πολλές φορές βιάζουμε ή και σκοτώνουμε ακόμα τα θύματά μας, ενώ οι «κλέφτες» αυτής της φυλής δεν το κάνουν αυτό ποτέ!

Κάτι μου λέει, ότι τώρα τελευταία τα πολυβάζουμε με τα άτομα αυτά, τα κατηγορούμε συνεχώς όλοι μας, γιατί δε μπορούμε να τα βάλουμε με αυτούς που μας έφεραν στη σημερινή δική μας εξαθλίωση. Το μίσος, η οργή, ο θυμός, η αγανάκτηση που – δικαιολογημένα – υπάρχουν μέσα μας για πολιτικούς κι άλλους απατεώνες, το διοχετεύουμε (υποσυνείδητα πάντα) σ’ αυτή την κατηγορία ανθρώπων τους τσιγγάνους δηλαδή ή κι άλλους ανήμπορους και «κατώτερους» από εμάς πολίτες, ξεσπώντας για να εκτονωθούμε, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και το σύνδρομο της ανωτερότητας που θέλουμε να έχουμε. Δεν υποπτευόμαστε καν ότι μπορεί – όπως πάει η κατάσταση – κι εμείς να βρεθούμε στην ίδια μοίρα με αυτούς (πολλοί βρισκόμαστε ήδη), να πεινάσουμε πραγματικά, ν’ αναγκαστούμε να γίνουμε κι εμείς ζητιάνοι και τότε μόνο θα συνειδητοποιήσουμε το ποιος είναι «ανώτερος» και ποιος «κατώτερος», το ποιος συμπεριφέρεται σωστά και ποιος όχι. Όσοι πιστεύουμε σε Θεό, πραγματικά όμως κι όχι θεομπαιχτικά, πρέπει κάτι τέτοιο να το περιμένουμε! Για τιμωρία ίσως, γιατί πολύ «υψωθήκαμε» τον καιρό των «παχέων αγελάδων» και δε δίναμε ούτε ένα πιάτο φαγητό σ’ αυτούς τους ανθρώπους και γενικότερα σ’ αυτούς που το ‘χαν ανάγκη. Προσωπικά περιμένω να συμβεί κάτι τέτοιο, έστω μέχρι ένα σημείο, γιατί: «έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά».

Είναι αλήθεια ότι εκεί στο δικό τους κόσμο συμβαίνουν πράγματα ανομολόγητα. Υπάρχουν έθιμα τα οποία θα ‘πρεπε να έχουν εκλείψει προ πολλού. Δημιουργούνται σχέσεις και γεννιούνται παιδιά απ’ την προεφηβική ακόμα ηλικία, όποτε θέλουν παντρεύονται όποτε θέλουν χωρίζουν, υπάρχουν αιμομειξίες (πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν), απ’ τις οποίες έρχονται στον κόσμο ακόμα κι ανάπηρα παιδιά, γεννάνε πολλά «διαβολάκια» (κατά κάποια … μορφωμένη) κι ας γνωρίζουν ότι δε θα μπορέσουν να τα μεγαλώσουν σωστά κι άλλα πολλά που δε χρειάζεται να τα’ απαριθμήσουμε. Ναι, αλλά ποιος τους καθοδήγησε και τους έμαθε ότι όλα αυτά δεν είναι σωστά και πώς να αποφεύγονται; Μήπως το σχολείο στο οποίο η πλειονότητα δεν πάτησε ποτέ; Μήπως η πολιτεία, οι δήμαρχοι, η εκκλησία κι άλλοι κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν τα άτομα αυτά σε ανθρώπινους καταυλισμούς, με παιδεία, υγεία, πρόνοια, με κοινωνικούς λειτουργούς που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν στην κοινωνία; Γιατί δε στηλιτεύεται ανελέητα αυτή η πραγματικότητα; Κι αν προσθέσουμε και τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχονται από εμάς τους «πολιτισμένους» κοριτσάκια 10 και 12 ετών, τα οποία, για 5 ευρώ, μπαίνουν σε αυτοκίνητα ή όπου αλλού για να ικανοποιήσουν ανώμαλες ορέξεις και δεν έχουν πού να το πούνε; Ποιος τέτοιος ανώμαλος οδηγήθηκε ποτέ στον εισαγγελέα;

Έλεος πια! Αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι γι’ αυτή την ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αρμόδιοι (βουλευτές, δήμαρχοι κι άλλοι) τους βλέπουν μόνο ως ψήφους και μάλιστα εξαγοράσιμους (τις τελευταίες μέρες πήραν τα καθυστερούμενα πολυτεκνικά επιδόματα όλοι τους), τουλάχιστον ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους, στην κακομοιριά τους, στην πείνα τους, στην εξαθλίωσή τους. Για τους παράνομους μετανάστες κι αφού έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο, αυτοί οι άθλιοι που μας κυβερνούν, θυμήθηκαν προεκλογικά τα περίφημα κέντρα κράτησης. Τα οποία κέντρα θα έπρεπε να τα είχαν ήδη σε λειτουργία προ πολλού αν ενδιαφέρονταν ειλικρινά, όπως θα έπρεπε να είχαν από χρόνια πριν ανθρώπινους καταυλισμούς και για τους ΡΟΜΑ. Δεν το ‘καναν όμως, ούτε και τώρα θα το τολμήσουν (δική μου η εκτίμηση), αφού σε κάθε εκλογές θέλουν τη βοήθεια των «προοδευτικών» και μη δημάρχων, οι οποίοι – με τη σειρά τους – λαϊκίζουν ασύστολα ή «κάνουν την πάπια» για να τα ‘χουν καλά με τους δημότες τους, προς άγραν ψήφων, για τις δικές τους αυτοδιοικητικές εκλογές! Το απόλυτο ελληνικό μπάχαλο δηλαδή!

Επειδή δε θέλω να κουράσω με περισσότερα, θα δημοσιεύσω στο αμέσως επόμενο άρθρο μου κι όχι τώρα ένα αληθινό περιστατικό που διαδραματίστηκε και συνεχίζει ακόμα, εδώ στη δική μας πόλη το Αγρίνιο, τον 15ο δήμο της χώρας και το οποίο θ’ αναδείξει αλήθειες με …. αποδείξεις για συμπεριφορές αρμοδίων απέναντι σε μια πάμφτωχη τέτοια μητέρα τριών ανήλικων παιδιών από κοινωνική πρόνοια, κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτια, ταμείο Αλληλεγγύης του δήμου, δήμαρχο, ιερείς, (που δεν ακούνε ούτε το δεσπότη τους!), δικαιοσύνη κι άλλους πολλούς, τα οποία κάποια στιγμή θ’ αναδειχτούν κι από τηλεοπτικά κανάλια, αφού πρώτα αφεθούν όλοι τους αυτοί για να δούμε πού θα το φτάσουν. Για να δει και το πανελλήνιο την απόλυτη υποκρισία και το πώς την πληρώνουν οι ανήμποροι κι αθώοι και τη σκαπουλάρουν οι δυνατοί κι ένοχοι. Ακόμα και τώρα την εποχή της «κάθαρσης» και της «διαφάνειας»!

Το αληθινό, λοιπόν, περιστατικό στο επόμενο δημοσίευμά μου.

Θα είναι τόσο ανατριχιαστικό και τόσο απάνθρωπο!

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.