Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Οι τιμές καλαμποκιού

Τι ισχύει στην ΕΑΣ Αγρινίου, Ξηρομέρου και Μεσολογγίου – Ναυπάκτου για το καλαμπόκι. Οι τιμές είναι 23 και 21 λεπτά αντίστοιχα

Στα 23 λεπτά έχει αποφασιστεί η τιμή για το καλαμπόκι στην ΕΑΣ Αγρινίου. Ο παραγωγός παράλληλα έχει την δυνατότητα να αφήσει το καλαμπόκι του στις αποθήκες της ΕΑΣ Αγρινίου και να τις τιμολογήσει στο μέλλον με 22 λεπτά, είτε να τις τιμολογήσει άμεσα στα 23 λεπτά. Αν επιλέξει να κρατήσει την ποσότητά του στις αποθήκες δεν θα χρεωθεί γι’ αυτό. Η τιμολόγηση στο μέλλον του καλαμποκιού είναι κατά το δοκούν, αλλά πιθανό είναι τα 22 λεπτά, χωρίς αυτό να έχει «κλειδώσει» ή να μπορεί να «κλειδώσει». Είναι ανάλογα με την τιμή που υπάρχει στην αγορά. Μέχρι στιγμή η ΕΑΣ Αγρινίου στα ξηραντήριά της έχει συγκεντρώσει 5000 κιλά. Η ίδια τιμή ισχύει και για την περιοχή του Ξηρομέρου που πλέον διαχειρίζεται η ΕΑΣ Αγρινίου.

Στην ΕΑΣ Μεσολογγίου – Ναυπάκτου, μόνο στην περιοχή Λεσινίου η συγκομιδή ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα όλες οι υπόλοιπες περιοχές ήδη έχουν τελειώσει. Η τιμή του καλαμποκιού είναι στα 21 λεπτά, ενώ καλαμπόκι παίρνει η ΕΑΣ εδώ και δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του τμήματος Εμπορίου της ΕΑΣ Μεσολογγίου – Ναυπάκτου η τιμή θα είναι ανοδική στο μέλλον και πιθανότατα πολύ σύντομα. Πάντως συγκεντρώνουν καλαμπόκι για τις ανάγκες της ΕΑΣ, αν και φέτος λόγω της ανομβρίας και της ξηρασίας οι καλλιεργητές του Μεσολογγίου παρήγαγαν περίπου 900 κιλά, ενώ άλλες χρονιές τα 1500 κιλά ήταν σίγουρο ότι θα παράγονταν.

Συνολικά η ΕΑΣ Μεσολογγίου – Ναυπάκτου έχει ως τώρα συγκεντρώσει 1500 τόνους, ενώ για δύο εβδομάδες ακόμη θα συγκεντρώνει καλαμπόκι, εκτός αν υπάρχει βροχόπτωση που θα παραταθεί η προθεσμία αυτή.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.