Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Οι τρεις άξονες του νομοσχεδίου για το Δημόσιο

dimosio-proslipseis-708_1

Τροχάδην για τη νομοθέτηση των νέων ρυθμίσεων που αφορούν στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης από την κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να περιγράφει σήμερα δημοσίως τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στις 11.30 στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, απ´όπου θα στείλει και τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές στα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη προς τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.

Από τη χθεσινή κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κυβερνητικές πηγές έδειχναν τις… διαθέσεις τους, σχολίαζοντας (με αφορμή το νομοσχέδιο) πως πρόκειται για μια ριζοσπαστικη προοδευτική διοικητική μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν κυβερνήσεις που όμνυαν, στο δήθεν εκσυγχρονισμό, είτε στη δήθεν επανίδρυση του κράτους.

Τρεις οι άξονες του νομοσχεδίου 
Πηγές από το αρμόδιο υπουργείο διαβεβαίωναν ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί “το αργότερο ως τη Δευτέρα”, επιμένοντας στη διαφορετική αντίληψη που το διέπει, καθώς προβλέπει “αξιοκρατία και αποκομματικοποίηση”.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τέλος, μπήκαν στο…μικροσκόπιο και οι τρεις άξονες του νομοσχεδίου :

  • Αξιολόγηση προσωπικού και δομών της δημόσιας διοίκησης με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Δημοσίου
  • Επιλογή προϊσταμένων με βάση τα αντικειμενικά προσόντα
  • Δημιουργία Εθνικού Μητρώου για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.