Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Οι υδρογονάνθρακες της Δυτικής Ελλάδας μείζον θέμα σύσκεψης στο Υ.Π.Ε.Κ.Α.

Οι υδρογονάνθρακες της Δυτικής Ελλάδας μείζον θέμα σύσκεψης στο Υ.Π.Ε.Κ.Α.

unnamedΣε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, υπό την προεδρία του Υπουργού, Γιάννη Μανιάτη και τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων του ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Σωκράτη Αλεξιάδη, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Κωνσταντίνου Τριάντη και των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι., Γιώργος Διδασκάλου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν και αναλύθηκαν μια σειρά σημαντικών θεμάτων της κυβερνητικής πολιτικής, όπως: Η λειτουργία και η ανασυγκρότηση των δασικών υπηρεσιών, η πορεία εξέλιξης και ολοκλήρωσης του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, η οργάνωση των χρήσεων γης, οι πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στις κοινωνικές δομές και ο καλύτερος και πληρέστερος συντονισμός υπουργείων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σημαντικό μέρος της σύσκεψης κάλυψε η ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και ειδικά των υδρογονανθράκων, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή μας.

Κατόπιν αιτήματος δε του κ. Διδασκάλου, αποφασίστηκε, σε σύντομο χρόνο, να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του κ. Μανιάτη στην Πάτρα, όπου σε ειδική συνάντηση, που θα διοργανώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, θα παρουσιαστεί δημόσια η αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής, σε σχέση με την πορεία εξόρυξης των υδρογονανθράκων.

Τέλος, στη σύσκεψη προγραμματίστηκε μια σειρά τεχνικών συναντήσεων, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, σχετικά με την ανάληψη συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών για ζητήματα που χρίζουν άμεσης διευθέτησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.