Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

Αντωνόπουλος Βασίλειος: Για τρίτη φορά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ο παιδίατρος Βασίλης Αντωνόπουλος. Ο ίδιος μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της βουλευτικής έδρας, καθώς το 2007 είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει περισσότερες από 18000 ψήφους. Ζεί μόνιμα στο Αγρίνιο, έχοντας καθημερινή επαφή με τα ζητήματα του τόπου μας, ενώ βασικό του γνώρισμα είναι ο απλός και προσιτός του χαρακτήρας.

Γιαννακά Σοφία: Η πρώτη γυναίκα βουλευτής που εκλέχθηκε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία της, έχοντας στο πρόσφατο πολιτικό βιογραφικό της πλούσια κοινοβουλευτική δράση με παρεμβάσεις που αφορούσαν ζητήματα του τόπου μας. Oι συχνές τηλεοπτικές της εμφανίσεις στα κεντρικά δελτία ειδήσεων είναι ένα στοιχείο που ανμφισβήτητα επιδρά θετικά στην προώθηση της υποψηφιότητάς της.

Δημαδάμα Ζαφειρούλα (Ζέφη): Mια υποψηφιότητα που υπόσχεται πολλά, με πλούσιο βιογραφικό (Περιβαλλοντολόγος – Οικονομολόγος, διδάκτορας του Παντείου). Σίγουρα η επιστημονική της κατάρτηση σε ζητήματα τόσο επίκαιρα που αφορούν άμεσα και τον τόπο μας ( περιβάλλον) είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα. Σε αυτό προσθέτουμε την διεισδυτικότητά της στο χώρο του διαδικτύου, αλλά και της νεολαίας.

Κατερινόπουλος Αθανάσιος: Τη σκυτάλη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τον συνδικαλισμό στην αστυνομία πήρε η πολιτική για τον Θανάση Κατερινόπουλο, ο οποίος είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος. Στις προεκλογικές του ομιλίες εστίασε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αιτωλοακαρνανία στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Χαρακτηριστικά του η επιμονή, η μεθοδικότητα, ο απλός και άμεσος λόγος του που φαίνεται ότι κερδίζουν τον μέσο Αιτωλοακαρνάνα.

Κουρουμπλής Παναγιώτης: Επιστροφή στο “μετερίζι” του προεκλογικού αγώνα για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Είχε συχνές εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για πράσινη ανάπτυξη εφαρμόσιμη στο τόπο μας. Γνώμονας δράσης του το συλλογικό “εγώ μας”. Όλοι αναγνωρίζουν την πλούσια δραστηριότητά του σχετικά με τη προστασία των ευπαθών ομάδων και τους κοινωνικούς αγώνες του. Όπως είναι λογικό διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή.

Μακρυπίδης Ανδρέας: Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2000 και επανεξελέγη το 2004 και ως εκ τούτου διαθέτει κοινοβουλευτική εμπειρία. Τα ερίσματά του είναι έντονα στις παραγωγικές τάξεις, καθώς χρημάτισε κατά το παρελθόν πρόεδρος του πανελληνίου συνδέσμου των εφοριακών. Ο ίδιος φρόντισε μετά τις εκλογές του 2007 να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του στο νομό δηλώνοντας συνεχώς παρών, γεγονός που οι ψηφοφόροι φαίνεται να αναγνωρίζουν.

Μπασαγιάννης Αθανάσιος: Για πρώτη φορά θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Γιός του αείμνηστου Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού Χρήστου Μπασαγιάννη, διαθέτει έντονη πολιτική-συνδικαλιστική δράση, ενώ είναι Λέκτορας του Εμπορικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μωραϊτης Αθανάσιος (Θάνος): Ο Θάνος Μωραϊτης θεωρείται το φαβορί για την πρώτη θέση. Γνωστή η έντονη κοινοβουλευτική του δράση με πολλαπλές παρεμβάσεις για την Αιτωλοακαρνανία, ο Θάνος Μωραίτης “έκλεψε” την παράσταση σε αυτή τη προεκλογική περίοδο λόγω της καινοτόμου χρήσης των νέων τεχνολογιών. Χαρακτηριστικά για πρώτη φορά στην Αιτωλοακαρνανία μεταδόθηκε ζωντανά προεκλογική ομιλία στο διαδίκτυο. Διαθέτει άριστες σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και έχει προοπτικές στην περαιτέρω πολιτική του διαδρομή.

Σιούνα-Δημητρακοπούλου Μαρία: To μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Δικτύου Μετανανστών στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, αποσκοπεί σε μια καλή παρουσία. Στο βιογραφικό της περιλαμβάνονται οι ενέργειές της για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την ισότητα των φύλων.

Τορουνίδης Αθανάσιος: Η κάθε αυτή “αυτοδιοικητική” υποψήφιοτητα. Δήμαρχος Ινάχου για τρίτη συνεχόμενη τετραετία, έχει να επιδείξει πλούσιο έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με τον αέρα του επιτυχημένου δημάρχου διεκδικεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων, ενώ διαθέτει πολύ καλές προσβάσεις στον κομματικό μηχανισμό. Αν και μπροστά του είχε λίγο χρόνο για να διεκδικήσει όπως θα ήθελε την ψήφο των συμπολιτών του, εντούτοις η υποψηφιότητά του τυγχάνει θερμής υποδοχής. Χαρακτηριστικά στέλεχος του κινήματος μας έλεγε με νόημα ότι ”Ο Σάκης έχει προοπτική για το νομό…”

Ψαράκης Ιωάννης: Γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα τα αγροτικά προβλήματα του νομού τόσο λόγω του επαγγέλματός του όσο και λόγω της θέσης του αντινομάρχη -αρμόδιου για σχετικά ζητήματα- που κατείχε μέχρι πρότινος. Πηγή της εκλογικής του δεξαμενής θεωρείται ο δήμος Οινιαδών αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Πρόκειται για άτομο σοβαρό και πάνω απ όλα εργατικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.