Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Οι φρουροί και ελεγκτές της οδύνης…

Οι φρουροί και ελεγκτές της οδύνης…

odini

-Ποτέ δεν ξέρεις αν είσαι επαρκώς φιλάνθρωπος και φιλολαϊκός. Υπάρχουν οι απόλυτοι κριτές του ποιος δικαιούται να λυπάται για το παιδί που χάθηκε στη Θεσσαλονίκη άδικα και ποιος να πει ότι οι σύγχρονες συνθήκες οδηγούν ακόμα ανθρώπους να χρησιμοποιούν μαγκάλια. Τα ΜΜΕ παίζουν τις απόψεις όλων και ας μοιάζουν μερικές μέχρι του σημείου να είναι πανομοιότυπες, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να αποδεικνύεις με τον βίο σου ότι δεν είσαι με τους κακούς αλλά με τους καλούς. Οι καλοί αλλάζουν ανάλογα με το ποιος κρίνει, π.χ ο Τράγκας άλλες μέρες είναι καλός, άλλες είναι κακός. Το κριτήριο είναι αν λες τα «σωστά» πράγματα. Ότι χάθηκαν δυο ζωές από το μνημόνιο άσχετα αν η μια ζωή χάθηκε γιατί κάποιος καραγκιόζης έβγαλε άδεια για υπόγειο δίπλα σε χείμαρρο(!) πολύ πριν μας έρθει η κρίση.

-Άσχετα αν δεν χάθηκαν δύο ζωές άδικα το τελευταίο 24ωρο, αλλά τέσσερις! Χάθηκε και ένας φοιτητής σε ένα πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου πέφτοντας από το μπαλκόνι. Ποιος ξέρει τα αίτια και γιατί αυτός ο θάνατος δεν πρέπει να αναφερθεί; Μήπως γιατί δεν υπηρετεί ευθέως το αφήγημα που πρέπει να βγει προς τα έξω; Κι εγώ σου λέω ότι κι αυτός ο θάνατος μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κρίσης με πολλούς τρόπους. Αλλά δεν έχει μαγκάλι. Όπως δεν έχει και η υγιέστατη κοπέλα που πέθανε από ένα πολύ ανθεκτικό στέλεχος σταφυλόκοκκου, χτες, φοιτήτρια κι αυτή. Ούτε γι’ αυτή αναφέρθηκε κάτι, συνεπώς 2 θάνατοι δεν σχολιάστηκαν από ενώσεις, συλλόγους, οργανώσεις και άτομα, σαν να μην έγιναν. Λογικό είναι, όταν πολλές δεκάδες ανακοινώσεις από τόσα διαφορετικά μετερίζια μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους και όταν χιλιάδες άνθρωποι δεν τολμούν ούτε τη λύπη τους να εκφράσουν μην τυχόν και τους ανακρίνουν εκείνοι που έχουν «αποδείξει ότι δικαιούνται να λυπούνται». Οι άτεγκτοι φρουροί της οδύνης.

-Δεν δικαιούσαι να λυπάσαι παρά μόνο αν λες την «κινητικότητα», «απόλυση». Αν πεις ότι ούτε κινητικότητα είναι ούτε απόλυση είσαι στους κακούς. Αν πεις «συγγνώμη δάσκαλε» για κάποιον που βγήκε σε διαθεσιμότητα από το ίδιο υπουργείο που τον βράβευσε για την καινοτομία του στο Μέγαρο, είσαι στους καλούς. Αν θυμίσεις ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα μάλλον θα απορροφηθούν(σίγουρα οι 1300 από αυτούς) και ότι προβλέπονται 10.000 διορισμοί στο δημόσιο το 2014 είσαι ξανά κακός. Αν, δε κάνεις το λάθος να θυμίσεις ότι ο άνθρωπος ένα θεατρικό με τους μαθητές του ανέβασε μια χρονιά πριν βγει σε κινητικότητα και είναι απόλυτα άξιος γι’ αυτό, αλλά δεν είναι σωστό στα ρεπορτάζ να μην αναφέρεται στο τι ακριβώς έκανε, τότε είσαι για την πυρά.

-Μείνετε σπίτι σας έρχεται τρομακτική κακοκαιρία! Μποφόρ σαρώνουν την Ελλάδα, παντού καταστροφές, ο Alpha πριν την Ελληνοφρένεια (με τον Ζέρβα στον τοίχο και τον ΜΑΤατζή ήρωα), παίζει τα ρεπορτάζ των ανθρώπων που θα πεθάνουν από το κρύο. Δυστυχία παντού. Γιατί στην Ελλάδα η αλήθεια είναι ότι αν η θερμοκρασία πάει 12 βαθμούς είναι καταστροφή και αν χιονίσει στην Πάρνηθα πρέπει να μένουν αποσβολωμένοι στο Αγρίνιο για τον Αρμαγεδώνα που έρχεται. Ναι, αυτό συμβαίνει γιατί με μια βροχή πνίγεται κόσμος στην Ρόδο και το Άργος. Γιατί οι γέφυρες παρά τα δις που πέρασαν από δω είναι ίδιες από την εποχή των Ιταλών. Αλήθεια είναι όλα αυτά, αλλά, φυσικά, δεν προέκυψαν τώρα. Αλήθεια ήταν από πολλά χρόνια πριν. Αλλά τότε δεν υπηρετούσαν το…αφήγημα το σημερινό. Ο κόσμος δεν έχει από ανάξια διακυβέρνηση αλλά μιλάνε πάντα εκείνοι που έχουν το λιγότερο πρόβλημα.

– «Γιατί αυτή η γυναίκα που η Ελλάδα της σκότωσε το παιδί να θέλει να πάρει την άδεια παραμονής 6 μηνών που της έδωσαν;» Έλα ντε. Μήπως γιατί στη χώρα της έχει κανονική ανθρωπιστική κρίση; Μήπως γιατί είναι σαν τους Ρουμάνους που έλεγαν στο Γεγονός τις προάλλες ότι καλύτερα είναι σε χαρτόκουτο στο Αγρίνιο παρά να γυρίσουν στη Ρουμανία; Θάνατος! Πως τολμάς να λες ότι παρά τα χάλια μας, είμαστε το 1/10 το χωρών που κάποιοι θεωρούν προνόμιο να ζουν; Ντροπή και αίσχος, απάνθρωπε! Θα κριθείς από τους φρουρούς της οδύνης και μια μέρα θα δικαστείς!

«Θα σε δικάσει ο κούκος και τα’ αηδόνι» που λέει και η Σωτηρία Μπέλου…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας Παπαδόπουλος

    Ωραίο το γραπτό σου! Κυρίως οι δύο τελευταίες παράγραφοι. Καταγράφεται εκεί όλη η αλήθεια. Αυτό που πειράζει τους πολίτες περισσότερο είναι το γιατί δεν τιμωρούνται όλοι όσοι έχουν ευθύνες. Και να τους τιμωρήσουν τα δικαστήρια κι όχι ” ο κούκος και τ’ αηδόνι “! Αλλά, θα μου πεις, ποιος νοιάζεται για κάτι τέτοια? Αυτοί οι άθλιοι κοιτάνε τις επόμενες εκλογές. Και το χειρότερο είναι ότι θα τους δούμε πάλι με ” κοπάδια ” υποστηρικτές τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.