Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Οι φυλακισμένοι χρυσαυγίτες ψηφίζουν αύριο Πρόεδρο στη Βουλή

Οι φυλακισμένοι χρυσαυγίτες ψηφίζουν αύριο Πρόεδρο στη Βουλή

xrisavgites-708Στη Βουλή θα βρεθούν αύριο οι επτά προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού ο εισαγγελέας της φυλακής τούς έδωσε άδεια.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Νίκος Κούζηλος, αλλά και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας, θα μεταβούν από τις φυλακές στο Κοινοβούλιο.

Ο εισαγγελέας έδωσε άδεια στους 7 της ΧΑ και στον Μπούκουρα για να είναι παρόντες και στις τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά που η αρμόδια Αρχή δίνει άδεια στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες -πλην των περιπτώσεων που αφορούσαν την άρση της ασυλίας τους- να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Κατά πληροφορίες, φαίνεται ότι αυτή τη φορά εκτιμήθηκε πως πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα, ενώ είναι προφανές πως ετίθετο και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχή τους στη διαδικασία. Πάντως, ανάλογη άδεια δεν τους είχε δοθεί κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Φοβοι για έκτροπα στη Βουλή

Η μεταγωγή των χρυσαυγιτών θα γίνει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι για τη συμπεριφορά που θα έχουν οι βουλευτές της ΧΑ στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πως θα είναι η πρώτη φορά μετά τον εγκλεισμό τους στη φυλακή που οι βουλευτές της ΧΑ θα βρεθούν στη Βουλή μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος έδωσαν το στίγμα για το είναι διατεθειμένοι να κάνουν με τις καταγγελίες περί ηχητικού ντοκουμέντου, όπου ισχυρίζονται πως ακούγεται ο πρωθυπουργός να συνομιλεί με δικαστικό λειτουργό, αλλά και τη φράση «ο Σαμαράς δεν θα γαμ@@@@ τη ΧΑ».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.