Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Οι Ωριωνίδες επισκέπτονται την Ελλάδα!

orionides

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Μια φαντασμαγορική «γιορτή» από τα πιο γρήγορα «πεφταστέρια» που αφήνει πίσω της η ουρά του κομήτη Χάλεϊ, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η βροχή από τις γνωστές Ωριωνίδες κορυφώνεται το βράδυ της Τετάρτης (21/10/2015) προς τα χαράματα της Πέμπτης στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες (μέσης έντασης βροχή διαττόντων) κάνουν την εμφάνιση τους κάθε χρόνο το Φθινόπωρο, από αρχές Οκτωβρίου έως και τις αρχές Νοεμβρίου.

Πήραν το όνομά τους από τον αστερισμό του Ωρίωνα. Τα «πεφταστέρια» τους τρέχουν με 67 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτα και αφήνουν τα εντυπωσιακά τους ίχνη στουν ουρανό.

Αν είναι ο ουρανός καθαρός τότε θα μπορούμε να απολαύσουμε αυτήν την υπέροχη βροχή «πεφταστεριών». Οι καλύτερες ώρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν το ξημέρωμα.

Εντυπωσιακό, όμως, θα είναι και αυτό που θα επακολουθήσει λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα την Δευτέρα (26/10/2015) με την σύζευξη (σε απόσταση μόλις μιας μοίρας) Αφροδίτης και Δία. Δύο ημέρες μετά στη σύζευξη αυτή θα συμμετέχει και ο Αρης σε σχηματισμό τριγώνου.

Σ’ αυτήν την «εκρηκτική» ουράνια «συμμαχία» θα μεσολαβήσει και η πανσέληνος της 27ης Οκτωβρίου.

http://www.newsbomb.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.