Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Ολίγο… Πανεπιστήμιο και έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος

DSCN7648

Με κεντρικό θέμα τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό», επί της ουσίας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019, για το Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο. Πριν τη συζήτηση του θέματος ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης-και εγκρίθηκε ομόφωνα-η ανανέωση του προγράμματος για τη καταπολέμηση της φτώχειας για τρεις μήνες ακόμα μέχρι τον προσεχή Αύγουστο, διότι όπως ανέφερε ο εισηγητής κ. Καλαντζής «και το Αγρίνιο και άλλες 66 πόλεις ακόμα δεν μπορούν διαφορετικά να διατηρήσουν της δομές που έχουν για την ανακούφιση των φτωχότερων δημοτών.

Επίσης εκτός ημερήσιας ήρθε ερώτηση από τον κ. Μοσχολιό  σχετικά με το ποιες είναι οι εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο μετά την απόφαση και της Συγκλήτου για μεταφορά των εδώ τμημάτων στη Πάτρα. Ο πρώην δήμαρχος ρώτησε κυρίως για το πότε θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό κ. Μπαλτά, με τον κ. Παπαναστασίου να απαντά ότι καταλαβαίνει ότι στην κυβέρνηση έχουν άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή ενώ ο ίδιος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και αναμένει, χωρίς να μπορεί να εκβιάσει κάποια εξέλιξη. Πάντως ο κ. Παπαναστασίου δεν παρέλειψε να επιτεθεί σε μερίδα ΜΜΕ, που υπονόμευσαν τη προσπάθεια που «κατέβαλαν οι φορείς όλοι μαζί από κοινού», όπως είπε. Είπε μάλιστα ότι κάποια δημοσιεύματα «δεν συνάδουν σε Αγρινιώτη», ενώ εκνευρίστηκε όταν ο πρόεδρος κ. Ρόκος έδωσε ξανά τον λόγο στον κ. Μοσχολιό με τον τελευταίο να καλεί τον δήμαρχο να μην τα ρίχνει όλα στα ΜΜΕ. Για τη Ιστορία πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι στη πρωτοβουλία για την δημιουργία διαρκούς επιτροπής αγώνα για τα Τμήματα διαφώνησαν δύο παρατάξεις από τις πέντε, ενώ η παράταξη του κ. Τραπεζιώτη απουσίασε εξ ολοκλήρου και απλά ο επικεφαλής της δήλωσε ότι η παράταξή του μένει στις προηγούμενες αποφάσεις και ψηφίσματα.

Το θέμα του κλειστού της αερογέφυρας έθιξε ο κ. Μερμίγκης και των χρήσεων που αυτό μπορεί να έχει, με τον δήμαρχο Αγρινίου να απαντά ότι πρόκειται για έργο από τη ΓΓΑ που έπρεπε να παραδοθεί το….2004 και που φυσικά έχει προδιαγραφές των τελών του 1990 όταν και σχεδιάστηκε!

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Σε ότι αφορά, τώρα, το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου αυτό πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της παράταξης Μοσχολιού(πλην του συμβούλου Β. Σφυρή που διαφώνησε)η οποία ανέφερε ότι θα ήταν ανακόλουθη αν δεν το ψήφιζε αφού πρόκειται για πανομοιότυπο πρόγραμμα με εκείνο που είχε η ίδια καταθέσει το 2011! Σε αυτό συνηγόρησε απολύτως και ο κ. Τραπεζιώτης που είπε χαρακτηριστικά ότι «άλλαξε ο Μοσχολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»(!)κάνοντας λόγο για έλλειψη γοητείας και ταυτότητας στην πόλη που αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να δώσει, καθώς δεν περιλαμβάνει καν δεσμεύσεις. Ο πρώην δήμαρχος από την πλευρά του είπε ότι πρέπει να έχουν… κώλυμα όσοι δεν το ψήφισαν την προηγούμενη φορά, ενώ υπήρξε ένταση όταν στη δευτερολογία του έκανε λόγο για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Πάρκο, καλώντας τον κ. Τραπεζιώτη να πει ξεκάθαρα ότι ήταν ο νομικός σύμβουλος όσων αντιδρούσαν. Παρενέβη μάλιστα και μια πολίτης θυμίζοντας τα ΜΑΤ, με τον κ. Μοσχολιό να απαντά ότι πλέον η δημοτική αρχή δεν βλέπει καμιά πίεση αν και το Πάρκο είναι σε κακή κατάσταση.

Ο εισηγητής κ. Καζαντζής έκανε λόγο γι α «όραμα»  της παράταξής του, ζήτησε υπομονή από όλους για να δουν πόσο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, αλλά και συνεργασία στη διαδικασία της διαβούλευσης που θα υπάρξει. Ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου -που έκλεισε τις εισηγήσεις- ζήτησε από όλους να περιμένουν τα έργα που θα ενταχθούν κανονικά και όχι «στο πόδι, όπως εντάχθηκαν δεκάδες έργα πριν» όπως είπε, κάνοντας ακόμη λόγο και για τα ρέματα της πόλης που «ακόμα δεν έχουν διευθετηθεί». Ζήτησε, δε, ιδέες και συνεργασία από όλους ενώ βρήκε πολύ σωστή τη παρέμβαση του συμβούλου κ. Διονυσόπουλου που είχε λίγο πριν αναρωτηθεί γιατί δεν έχει περιληφθεί στο Πρόγραμμα η απόφαση για αυτόνομο και ανεπτυγμένο Πανεπιστήμιο.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Δήμας είχε εξηγήσει ότι καταψηφίζει γιατί είναι θέμα πολιτικής που αποβαίνει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ενώ έκανε λόγο για παντελή απουσία αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών έργων και σχεδίων. Μάλιστα είχε κι ένα διαξιφισμό με τον εισηγητή της πλειοψηφίας καθώς ο τελευταίος είχε κάνει λόγο για «ξύλινη γλώσσα», απαντώντας  ότι η παράταξή του είναι που επιβεβαιώνεται διαρκώς από τις εξελίξεις. Από την πλευρά του ο κ. Μερμίγλης ανέφερε ότι η απαίτηση είναι «να αφήσουμε τα οράματα μια και τόσα χρόνια δεν έχουμε ακόμα φτιάξει βασικές υποδομές και ρημάζουν δημόσια κτήρια», ζητώντας από την δημοτική αρχή να είναι πιο αγωνιστική και να διεκδικεί.

 

DSCN7636 DSCN7647 DSCN7653 DSCN7639 DSCN7644

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΓΟΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΤΕΙΣΜΟΥ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΠΑΡΚΟ,ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ…ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ.ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.

 2. M

  Μπορεί να μας πει κάποιος από τη δήμο τι εξυπηρετούν τα (άχρηστα) φανάρια κάθε 10 μέτρα στην εθνική, εκτός από το να την κονόμα αυτού που τα πουλάει;

 3. Δράση τώρα

  Δημαρχε μην περιμενεις να σου κλεισει ραντεβου ο Μπαλτας.
  Πηγαινε απροσκλητος, τι στο καλο, αφιερωσε ενα διημερο, και στησου στο Υπ.παιδειας.
  Θα τον δεις.
  Αμα περιμενεις ραντεβου, πρωτα θα φυγουν τα πανεπιστημιακα τμηματα, και μετα θα δεις τον Υπουργο.
  Καθε καθυστερηση πλεον βολευει μονο την Πατρα.
  Παρτε το χαμπαρι…αν σας νοιαζει το Πανεπιστημιο.
  Δικαιολογιες στυλ ‘ανεμενα στο ακουστικο μου’ ειναι γελοιες.

 4. Εξαφανισμενοι Συριζαιοι

  Μπα; Εμφανιστηκε ο Τραπεζιωτης;
  Προχτες για που γινονταν ενα απο τα σημαντικοτερα δημοτικα συμβουλια των τελευταιων ετων, για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, γιατι δεν ηταν παρων;;;;;
  Να ξερει ομως, ολες οι στασεις καταγραφονται.

 5. ΠΡΟΣΟΧΗ1

  Απορώ, απορώ, απορω…
  Είναι δυνατόν, να ασχολούνται με Πανεπιστημιακά θέματα άνθρωποι οι οποίοι είναι τελείως άσχετοι με το θέμα; Δηλαδή, είναι σαν να ασχολείται η Πρύτανις για θέματα υγείας, οι ιερείς για θέματα οικονομίας και ο Υπουργός παιδείας για την διασφάλιση της Εθνικής προστασίας!Φυσικά και κατανόω τον “αγώνα” τον τοπικών να κρατήσουν τα τμήματα στο Αγρίνιο λόγω τον αποδοχών που τους προσφέρουν, όμως, νομίζω ότι το όλο θέμα πρέπει να χειριστεί από αρμόδιους σχετικά με αυτό.Ο δήμαρχος, ο Μητροπολίτης καθώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα του Αγρινίου είναι αξιοσέβαστα, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να εμπλέκονται σε θέματα που δεν είναι στο είδος τους.Άποψη έχουμε όλοι, η διεκδίκιση της με άτοπο τρόπο όμως, είναι το λιγότερο κατακριταία.Καλό θα ήταν λοιπόν, να δράσουν αυτοί που πρέπει να δράσουν με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούν αυτοί ορθό

 6. Μεσολογγιτης

  ‘Προσοχη1’, οι τοπικες κοινωνιες, αν μη τι αλλο, εχουν λογο, και πρεπει να εχουν λογο, για τις υποδομες των περιοχων τους.
  Οσο για τους ‘ειδικους’ και τις αποφασεις τους, ειδαμε που μας κατεληξαν σαν κρατος, να συγκεντρωσουν τα παντα στην Αθηνα, Θεσσαλονικη, Πατρα.
  Ε οχι λοιπον, Και η επαρχιακη Ελλαδα πρεπει να ζησει.
  Και το Πανεπιστημιο, με ολα τα λαθη που εχουν γινει, και για τα οποια ΔΕΝ ευθυνονται αποκλειστικα Αγρινιωτες, ανηκει στο Αγρινιο και την Αιτωλοακαρνανία.

 7. Gewrgia

  ΑΦΟΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ ΩΣ ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΑ ΟΠΩΣ Η ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΔΗΛ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ.

 8. ΠΑΝΕ-6

  O ΠΡΟΣΟΧΗ 1 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΗΔΑΜΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ? ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΟ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΘΗΔ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΟΠΩΣ ΥΠΟΥΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ. Ο ΑΓΩΝΑΣΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΓΙΑΥΤΟ.

 9. ΠΡΟΣΟΧΗ 1

  Σε παρακαλώ, “ΠΑΝΕ-6”, πριν εκφράσεις γνώμη για το τι είμαι, ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα παραπάνω κι αν έχεις κάποια άγνωστη λέξη, μπορεις να με ρωτήσεις να σου εξηγήσω.Γράφω πως όλοι έχουμε άποψη για πολλά θέματα, αλλά όταν αυτή “επιβάλλεται” από κάποιον που δεν εξιδεικεύεται στο ζήτημα, τότε προκαλούνται σοβαρές απώλειες τόσο οικονομικές (στην συγκεκριμένη περίπτωση) όσο και κοινωνικές.Και πριν χαρακτηρίσεις τα επιχειρήματα μου μηδαμινής λογικής, εξέφρασε σε ένα νοήμον άνθρωπο(εάν γνωρίζεις, που το θεωρώ δύσκολο), για την άποψη σου ότι λόγω παράδοσης πρέπει να έχετε αυτόνομο πανεπιστήμιο.Ας φτιάξουμε λοιπόν και ένα πανεπιστήμιο στα Καλάβρυτα, λόγω ιστορικής παράδοσης, αν είναι έτσι.Γελάει ο κόσμος πανε-6!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.