Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Ολες οι αλλαγές για τις μετεγγραφές των φοιτητών -Ποιες θα γίνονται αυτόματα |

metegrafes-660_1H εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών θα αποτελεί το μοναδικό κριτήριο βάσει των οποίων θα γίνουν οι μετεγγραφές των φοιτητών την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» επαναφέρεται η παλαιότερη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ορίζεται ως κριτήριο το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντος. Βάσει αυτού του κριτηρίου θα δικαιούται μετεγγραφή το 10% των εισαχθέντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αν ο οριθμός των φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφή με βάση το εισοδηματικό κριτήριο ξεπερνά το ποσοστό αυτό θα μπαίνει το κριτήριο του βαθμού εισαγωγής. Με απλά λόγια θα επιλεχθούν οι φοιτητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες ανά τμήμα.

Αμοιβαίες μετεγγραφές

Επίσης σε τροπολογία που θα κατατεθεί θα υπάρχει πρόβλεψη και για αμοιβαίες μετεγγραφές φοιτητών μόνο μεταξύ περιφερειακών πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Ελεύθερες οι μετεγγραφές πολυτέκνων-τριτέκνων

Οσον αφορά ειδικά τους πολυτέκνους και τους τριτέκνους οι μετεγγραφές τους θα γίνονται αυτόματα, χωρίς καν να υποβάλλουν αίτηση, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Επίσης, διευκρίνησε ότι παραμένουν σε ισχύ οι προϋποθέσεις του νόμου 4264 άρθρο 53 με το οποίο, όπως τόνισε, «οικογένειες με θύματα τρομοκρατίας, οικογένειες των οποίων οι γονείς είναι ασθενείς πέρα των παιδιών, οικογένειες που έχουν δυο παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, σε αυτές τις περιπτώσεις η μετεγγραφή αποτελεί δικαίωμα».

www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.