Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Ολιγόωρο μπλόκο στην Ερμίτσα από τους αγρότες

2Νέα κινητοποίηση αγροτών (με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου) έλαβε χώρα πριν μία ώρα περίπου στην Ερμίτσα, επί της εθνικής οδού Αγρινίου-Αντιρρίου.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, αγρότες για μισή ώρα περίπου διέκοψαν την κυκλοφορία η οποία εκείνο το διάστημα διεξήχθη από παρακαμπτήριο οδό.Οι αγρότες της περιοχής θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τρίτη με κατάληψη της Εφορίας στις 9 το πρωί.
Σήμερα στην κινητοποίηση απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης και ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δήμας. Πρόσωπα που τυγχάνουν και στελέχη του ΚΚΕ του οποίου ο βουλευτής Νίκος Μωραΐτης επίσης παρέστη. O Σπύρος Κοτοπούλης υποστήριξε πως τα φορολογικά μέτρα ήταν αυτά που ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής των αγροτών, ενώ παρέθεσε κι άλλα ζητήματα που “καίνε” τον αγροτικό κόσμο, όπως το πετρέλαιο, τα αγροτικά εφόδια, η νέα ΚΑΠ. Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου μίλησε  ο Δημήτρης Δήμας, ο οποίος ανέφερε: «Δεν είστε μόνοι σας! Μπορούμε με το δυνάμωμα της συμμαχίας μας και τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση συγκυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας να πάρουμε εμείς την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία, με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Παρόντα στην κινητοποιήση και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεξαρχούσης της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου , χωρίς όμως να τους δοθεί ο λόγος, πράγμα που δεν πέρασε απαρατήρητο.
3 4 5 6 unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.