Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Ολοκλήρωση Λειτουργίας των Τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Αγρινίου

Ολοκλήρωση Λειτουργίας των Τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Αγρινίου

epi-diabiou-mathisiΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε την 4η Ιουλίου 2013 η λειτουργία των έξι πρώτων τμημάτων μάθησης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα, οργανώθηκαν και λειτούργησαν τέσσερα τμήματα του προγράμματος «Αγγλικά για το Χώρο Εργασίας», ένα του προγράμματος «Γαλλικά για τον Τουρισμό» και ένα του προγράμματος «Περιβάλλον και Καθημερινή Ζωή».

Στα τμήματα αυτά, διάρκειας 25 ωρών το καθένα, συμμετείχαν 104 ενήλικες εκπαιδευόμενοι – κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου και ως χώροι εκπαίδευσης χρησιμοποιήθηκαν το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου.

Η λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 – ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στόχος των προγραμμάτων που υλοποιούνται είναι η ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής των ενηλίκων πολιτών στις απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασής τους και παραμονής τους στην αγορά εργασίας, η μείωση του «ψηφιακού χάσματος» καθώς και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους στο πεδίο του πολιτισμού.

Τα προσφερόμενα προγράμματα παρέχονται δωρεάν, έχουν διάρκεια 25 και 50 ωρών και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.

Από τον Σεπτέμβριο 2013, προγραμματίζεται η λειτουργία νέων τμημάτων μάθησης με γνωστικά αντικείμενα που αφορούν στους τομείς: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ – ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ.

Η αναλυτική παρουσίαση των διαθέσιμων προγραμμάτων της νέας περιόδου θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως καθώς και η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο  Κέντρο Διά  Βίου Μάθησης του Δήμου  Αγρινίου στη  διεύθυνση:  Μαβίλη 6,Παλαιός Σταθμός Τρένου (τηλ. 2641039631 e-mail: diavioumathisi@agrinio.gr) τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.