Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

68η Επέτειος Μνήμης στα Καλύβια Αγρινίου (φωτό-video)

68η Επέτειος Μνήμης  στα Καλύβια Αγρινίου (φωτό-video)


Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν  στα Καλύβια Αγρινίου οι εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στη μνήμη  των 59 Ελλήνων που έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία της πατρίδας μας!

Στις 31 Ιουλίου του 1944, πενήντα εννέα πατριώτες,  οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από τις φυλακές Αγρινίου, εκτελέστηκαν για αντίποινα από τους Γερμανούς, στα Καλύβια.Να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη μέρα  έλληνες αντάρτες    είχαν πραγματοποιήσει σαμποτάζ  σε καμιόνι,  κατά το οποίο σκοτώθηκαν 6 Γερμανοί στρατιώτες, στη θέση «Φυλάκιο» της σιδηροδρομικής γραμμής Αγρινίου-Κρυονερίου.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το τοπικό Δ.Δ. Καλυβίων, περιελάμβαναν, παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Αγρινίου και του χορευτικού τμήματος Καλυβίων,  δημοτική βραδιά στην κεντρική πλατεία  Καλυβίων και ποδηλατικό γύρο με την συμμετοχή 70 ποδηλατιστών!

Το επίσημο Μνημόσυνο τελέσθηκε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καλυβίων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας, όπου και βρίσκετε το μνημείο των πεσόντων αγωνιστών. Η επετειακή ομιλία έγινε από τον Γυμνασιάρχη κ. Παντελή Βάρρα, ενώ κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων  από τις επίσημες Αρχές, συγγενείς θυμάτων και αντιστασιακές οργανώσεις, ενώ η  Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου απέδωσε τις καθιερωμένες  τιμές και τον εθνικό ύμνο.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, αντιδήμαρχοι , οι βουλευτές, Ν. Φούντα και Γ. Βαρεμένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Υφαντής, ο πρώην βουλευτής  Γ. Βαϊνάς, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, συγγενείς των θυμάτων, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, τοπικών και πολιτιστικών φορέων καθώς επίσης και πολλοί κάτοικοι των Καλυβίων.

Να σημειώσουμε επίσης ότι, στο χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για την πρόληψη πιθανών επεισοδίων καθώς υπήρξε το ενδεχόμενο κατάθεσης στεφάνου από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ.Μπαρμπαρούση, πράγμα που τελικώς δεν έγινε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.