Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Δέσμευσεις για αποκατάσταση του προβλήματος με τα βοσκοτόπια

Δέσμευσεις για αποκατάσταση του προβλήματος με τα βοσκοτόπια

unnamedΣε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η κρίσιμη σύσκεψη εργασίας που προκάλεσε η Ένωση Αγρινίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργου Αγγελόπουλου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού και τόσο ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, έδειξαν από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή τους να συμβάλουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των εκατοντάδων κτηνοτρόφων της περιοχής. Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή υπουργό, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση απ’ την πλευρά της πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος με την Εξισωτική Αποζημίωση, αλλά και των συνοδών προβλημάτων τα οποία με έμφαση επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, καθώς αν δεν δοθεί λύση στο θέμα με τα βοσκοτόπια, θα ακολουθήσουν απώλειες και στα βιολογικά, στη διατήρηση των σπάνιων φυλών κτλ.
Εξερχόμενος της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αφουγκράστηκαν τα όσα μετέφερε και δήλωσε:«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Κουκουλόπουλο και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο διότι σήμερα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και απέδειξαν πως η πολιτεία μπορεί να αντιλαμβάνεται τα πραγματικά προβλήματα, να αναγνωρίζει πιθανά λάθη και να κάνει αυτό που πρέπει για να τα διορθώνει.Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το πολιτικό προσωπικό του νομού και της Περιφέρειας , που απ’ την πλευρά του άσκησε πίεση, ώστε το μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία να είναι ξεκάθαρο. Όταν υπάρχει συνεργασία και διάθεση θετικής συμβολής, έρχονται και οι λύσεις. Ως Ένωση Αγρινίου καταστήσαμε σαφές στη διάρκεια της σύσκεψης ότι μια τέτοια, άνευ λόγου απώλεια εισοδημάτων για τους κτηνοτρόφους μας, δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν συμβιβάζεται με τις διακηρύξεις του ίδιου του υπουργείου για την στήριξη του τελευταίου ίσως προπύργιου της εθνικής οικονομίας.Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση του Υπουργείου και του Οργανισμού.Τώρα αναμένουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες των κινήσεων που θα κάνει το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στη βάση των όσων δεσμεύτηκε η πολιτική ηγεσία».

Μετά το τέλος της συνάντησης εξάλλου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος δήλωσε: «Σήμερα, είχαμε μια ουσιαστική συνεργασία με τον αναπληρωτή Υπουργό για τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν πρόσφατα και πλήττουν βαριά τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειάς μας» και συνέχισε «Λάβαμε υπόσχεση από το ΥΠΑΑΤ ότι θα γίνουν ενέργειες, ώστε να αρθεί σύντομα η μεγάλη αδικία, που έχει προκύψει με τις εξισωτικές αποζημιώσεις, μετά την διόρθωση των αιτήσεων που έκανε μονομερώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να γνωρίζουν τίποτε οι κτηνοτρόφοι. Σε ότι αφορά το Ρώσικο Εμπάργκο, είναι επιτακτική η ανάληψη δράσης, καθώς αυτό επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση της αγοράς. Περιμένουμε, στο προσεχές διάστημα, να μας ενημερώσει το Υπουργείο για το τι μπορεί να γίνει, ώστε να προστατευθούν, τα ανταγωνιστικά προϊόντα της περιοχής μας και οι παραγωγοί μας από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.