Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ολυμπία – Ιόνια Οδός: Μπουλντόζες τον Απρίλιο, επιμένει ο Χατζηδάκης

Ολυμπία – Ιόνια Οδός: Μπουλντόζες τον Απρίλιο, επιμένει ο Χατζηδάκης

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας παρουσίασε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Όπως ανακοίνωσε, αυτό το σχέδιο νόμου θα δώσει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας αλλά και για την έναρξη των εργασιών για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους

Τον Απρίλιο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις νέες συμβάσεις για την επανέναρξη των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.

«Το θέμα για τους αυτοκινητοδρόμους δεν πρόκειται να καθυστερήσει. Τον Απρίλιο θα πάμε με σχέδιο νόμου στη Βουλή. Μπουλντόζες θα μπουν τον Απρίλιο. Δεν χρειάζονται πολλές διαδικασίες, ξέρετε, για να μπουν μπουλντόζες» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Όπως ξέρετε, εδώ και 7-8 μήνες διαπραγματευόμαστε για τους αυτοκινητοδρόμους. Δεν το κάνουμε γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε στη ζωή μας, το κάνουμε ακριβώς γιατί υπήρχαν χίλιες δυο δυσκολίες με τους παραχωρησιούχους, με τις τράπεζες. Θέλουμε να εκπέμψει η χώρα ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης με την ολοκλήρωση του σχεδίου για τους αυτοκινητοδρόμους, των διαπραγματεύσεων για τους αυτοκινητοδρόμους, έτσι ώστε μετά, σε ασφαλέστερο περιβάλλον, να προχωρήσει ο διαγωνισμός για το Καστέλλι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει μια επικάλυψη σε κάποιο βαθμό μεταξύ ομίλων που ενδιαφέρονται για το Καστέλλι και ομίλων οι οποίοι είναι αυτήν την ώρα ήδη στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων.

thebest.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.