Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Bουνό καταπλάκωσε τη γέφυρα στα Διπόταμα (φώτο)

Bουνό καταπλάκωσε τη γέφυρα στα Διπόταμα (φώτο)

και έκλεισε o δρόμος Καρπενησίου-Προυσσού-Αγρινίου.

Prasi@Online8dipotamaΤεράστιοι είναι οι όγκοι απο βράχους και χώματα που καταπλάκωσαν την γέφυρα στα Διπόταμα Ευρυτανίας και έκλεισε το επαρχιακό δίκτυο που συνδέει το Καρπενήσι με το Αγρίνιο.
Όπως σας ενημερώσαμε απο νωρίς το πρωί η κατολίσθηση σημειώθηκε τα ξημερώματα και εως και αυτή την στιγμή στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και του δήμου ώστε ο δρόμος να δωθεί στην κυκλοφορία όσο πιο σύντομα.
Άμεσα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης που σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επουλωθεί άλλη μια ..πληγή στο οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας.
Σε μηνυμά του ο Μπακογιάννης αναφέρει….”το Κεντρικό Κράτος οφείλει να παρέμβει άμεσα διασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για να κάνουμε τη δουλειά μας”..

http://prasiaonline.blogspot.gr

H Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της :
“Σήμερα τα ξημερώματα περί τις 7:00 σημειώθηκε πολύ μεγάλη κατολίσθηση στην Δυτική πλευρά της γέφυρας στην θέση «Διπόταμα» της επαρχιακής οδού Καρπενησίου-Προυσσού-Αγρινίου.
Η κατολίσθηση προκλήθηκε πιθανώς από την αποκόλληση μεγάλων κορημάτων βράχου λόγω του έντονου παγετού που επικρατεί στην περιοχή, τα οποία παρέσυραν τα γειτονικά χαλαρότερα εδάφη, τα οποία ήταν ήδη επιβαρυμένα λόγω των πρόσφατων πολύ έντονων βροχοπτώσεων.
Η ποσότητα της κατάπτωσης υπολογίζεται σε περίπου 10.000,00μ3 και ήδη επιχειρούν για την διάνοιξη 4 μηχανήματα της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδας.
Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει εγκλωβισμένο όχημα εντός της κατάπτωσης και για αυτό όχημα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σε επιφυλακή επιτόπου. Το φαινόμενο της κατολίσθησης στα ανάντι είναι ακόμη ενεργό και για αυτό τα συνεργεία επιχειρούν με μεγάλη προσοχή.
Η κατάσταση της γέφυρας παραμένει άγνωστη καθώς είναι σε αυτή την φάση αδύνατη η προσέγγιση κλιμακίου μηχανικών λόγω των πολλών μπάζων για αυτοψία.”

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. APOL

    Το κεντρικό Κράτος οφείλει να παρέμβει άμμεσα και να καταλογίσει και τις ευθύνες από τις κακοτεχνίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.