Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ομαλά η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

Ομαλά η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

2Ομαλά εξελίσσεται στα εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας η διαδικασία για την εκλογή πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεκίνησε από τις 7 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικούν την ηγεσία της ΝΔ ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.
Στο Αγρίνιο μέχρι τις 11.00 η συμμετοχή είναι μεγάλη, μειωμένη ωστόσο κατά 20% συγκριτικά με τη ροή ψηφοφόρων της 20ης Δεκεμβρίου. Ενδεχομένως αυτό οφείλεται και στον καιρό που χαρακτηρίζεται από την βροχόπτωση.
Θύμιζουμε πως οι ψηφοφόροι:
θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για τη διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα
δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.
Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.
δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

2

34

1 2 3

1

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.