Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ομιλία Κατσιφάρα στη Ναύπακτο

Ομιλία Κατσιφάρα στη Ναύπακτο

1

2

3-1

4

DSC_0429

” Η Περιφέρεια διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και εμείς είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε ακόμη πιο ενισχυμένο”

 Στο πλευρό των πολιτών, στους προβληματισμούς, στις αγωνίες, στον αγώνα για μια καλύτερη Δυτική Ελλάδα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, από έναν κατάμεστο χώρο χθες βράδυ στη Ναύπακτο, όπου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο». Aναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού:

Ο Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε στο Δημοτικό Κτίριο του Ξενοδοχείου Ξενία, έχοντας στο πλευρό του την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ παρευρέθησαν ιστορικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, φίλοι και υποστηρικτές της παράταξης.

«Η Περιφέρεια διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και εμείς είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε ακόμη πιο ενισχυμένο με περισσότερα έργα. Ο αγώνας μας για τη Δυτική Ελλάδα, όπως την έχουμε ονειρευτεί δεν τελειώνει ποτέ. Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται πάντοτε με την παρουσία των συμπολιτών μας. Απόψε εδώ από τη Ναύπακτο στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας καλώντας όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της επόμενης Κυριακής επιλέγοντας το Δικαίωμα της Δυτικής Ελλάδας στην Πρόοδο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή συνεχίζονται σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ειδική σημείωση στις αστικές αναπλάσεις της Ναυπάκτου μέσω ΕΣΠΑ, ένα έργο προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ και τις στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Αλκυόνη.

Cherplan: Ανάδειξη της Ναυπάκτου σε Καστρόπολη μέσα από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

 Παράλληλα, ο Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε και για ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά προγράμματα που εκτελείται στην περιοχή, το οποίο αφορά την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και του φυσικού κάλλους της Ναυπάκτου μέσω της Περιβαλλοντικής Σχεδίασης και Διαχείρισης.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονείται στο πλαίσιο του έργου CHERPLAN του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Νοτιοανατολική Ευρώπη (South East Europe –SEE) στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, συμμετέχει ως ο ένας από τους 13 συνολικά εταίρους επτά διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών που απαρτίζουν το εταιρικό σχήμα του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.962.530 ευρώ συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (πρόγραμμα South East Europe) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι μέσα από το χωροταξικό σχεδιασμό και με ήπιες και περιβαλλοντικά φιλικές δράσεις, να αναπτύξει ένα σύνολο διαδρομών που θα συνδέουν τους χώρους και τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Ναυπάκτου (κάστρο, λόφος Δεξαμενής, λιμάνι, κλπ.), με στόχο τη ανάδειξή τους και την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

«Το δικό μας σύστημα αναφοράς είναι ο διάλογος που έχουμε αναπτύξει με τα δημιουργικά τμήματα της Περιφέρειας μας, ένας διάλογος που μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε την καθημερινότητα, να διαμορφώσουμε πολιτικές, να υλοποιήσουμε στρατηγικές. Το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η παράταξή μας είναι ανθρωποκεντρικό, όπως άλλωστε ήταν και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Γιατί για εμάς, πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Θα συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα τόσα χρόνια. Με τις όποιες επιτυχίες και τα ανθρώπινα λάθη. Τις ίδιες αρχές, με την ίδια παρρησία, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι και στην επόμενη θητεία μου».

Παρουσίασε έναν-έναν τους υποψηφίους της Αιτωλοακαρνανίας

 Τον Απόστολο Κατσιφάρα, προλόγισε η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η οποία μίλησε για μια σημαντική προσπάθεια ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας που πρέπει και θα συνεχιστεί και στην επόμενη πενταετία για να ολοκληρωθεί και να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

Στο τέλος, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», όπου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θύμισε πως ο συνδυασμός είναι «μια ομάδα, ένα όραμα, ένας στόχος» και γνώρισε στο κοινό, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, έναν – έναν προσωπικά, τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.