Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ομιλία για τη «διαχείριση του stress την εποχή της οικονομικής κρίσης»

Ομιλία για τη «διαχείριση του stress την εποχή της οικονομικής κρίσης»

ΔΙΚΤΥΟ 100

“ Ομιλία του Δρ.Πέτρου Σκαπινάκη με τίτλο «Διαχείριση του stress την εποχή της οικονομικής κρίσης»” 

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, στις 9.00μμ θα πραγματοποιηθεί  σε κεντρικό restaurant του Αγρινίου η καθιερωμένη μηνιαία συνεστίαση των μελών του business club «ΔΙΚΤΥΟ 100».

Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής της βραδυάς θα είναι ο Δρ.Πέτρος Σκαπινάκης Διδάκτωρ (PhD) Ψυχιατρικής. Ο Δρ.Πέτρος Σκαπινάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ ήταν επίσης Clinical Research Fellow του Ψυχιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μ. Βρετανία. Το κύριο ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον αποτελούν οι κοινές ψυχικές διαταραχές και η αντιμετώπισή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Φροντίδα, τόσο σε ότι αφορά το επαγγελματικό stress όσο και την ψυχολογία των εφήβων.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τα μέλη του business club ΔΙΚΤΥΟ 100, όσο και για επισκέπτες οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν τις εργασίες του ΔΙΚΤΥΟΥ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από μη μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ , παρέχονται τηλεφωνικά (26410-26197) και μέσω email (info@diktyo100.gr)

Σύντομες  πληροφορίες

Το δίκτυο δέχεται ως μέλη του επαγγελματίες που κατάγονται από το Αγρίνιο ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Αγρίνιο . Απευθύνεται σε όσους στοχεύουν στην βελτίωση του επαγγελματικού τους επιπέδου μέσω της δικτύωσης με άλλους επαγγελματίες οι οποίοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους.

To «ΔΙΚΤΥΟ 100» απαρτίζεται από επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλων των δραστηριοτήτων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Αγρίνιο και οι οποίοι επιθυμούν την ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών σχέσεων με άλλους επιτυχημένους επαγγελματίες .

Σκοπός του είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η δικτύωση μεταξύ των μελών, η ανταλλαγή γνώσεων και επαγγελματικών εμπειριών και η κοινωφελής συλλογική δράση.

Πληροφορίες σχετικά με το ΔΙΚΤΥΟ 100 , τους σκοπούς του και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτό  βρίσκονται στην διεύθυνση www.diktyo100.gr . Επιπρόσθετα έχει δημιουργηθεί και σχετικό Facebook group

Πέτρος Σκαπινάκης – Σύντομο Βιογραφικό

Ο Πέτρος Σκαπινάκης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ (PhD) Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει επίσης αποκτήσει Masters στη Δημόσια Υγεία (MPH) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουαλίας. Ειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας. Σήμερα, είναι Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ ήταν επίσης Clinical Research Fellow του Ψυχιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μ. Βρετανία. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της χώρας μας και του εξωτερικού. Το κύριο ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον αποτελούν οι κοινές ψυχικές διαταραχές και η αντιμετώπισή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Φροντίδα. Στο ερευνητικό του έργο έχει κυρίως ασχοληθεί με την επιδημιολογία των ψυχικών διαταραχών στον γενικό πληθυσμό. Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω του Internet και έχει συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού μέσα από το Διαδίκτυο με διάφορες ιστοσελίδες και blogs ήδη από το 1994. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο email: p.skapinakis@stress.gr

 

Ενδεικτικές Δημοσιεύσεις

  • Skapinakis P et al. Clarifying the relationship between psychiatric disorders and unexplained chronic fatigue: Results from a community survey in Great Britain. American Journal of Psychiatry 2000; 157:1492-1498
  • Skapinakis P et al. Socio-economic position and common mental disorders. Longitudinal study in the general population in the UK. British Journal of Psychiatry 2006; 189:109-17.
  • Skapinakis P et al. Antipsychotic augmentation of serotonergic antidepressants in treatment-resistant obsessive-compulsive disorder: A meta-analysis of the randomized controlled trials. European Neuropsychopharmacology 2006; 17:79-93.
  • Skapinakis P et al. An empirical investigation of the structure of anxiety and depressive symptoms in late adolescence: Cross-sectional study using the Greek version of the revised Clinical Interview Schedule. Psychiatry Research. 2010 Sep 14
  • Skapinakis P et al. The association between bullying and early stages of suicidal ideation in late adolescents in Greece. BMC Psychiatry 2011, Feb 8; 11-22.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.