Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Ομολογία Χαρδούβελη: Φοβήθηκα και έβγαλα τα χρήματά μου έξω

Ομολογία Χαρδούβελη: Φοβήθηκα και έβγαλα τα χρήματά μου έξω

gre1490169_21918811-thumb-largeΣτην παραδοχή πως έβγαζε χρήματα στο εξωτερικό προέβη με δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο άνθρωπος που χειριζόταν τα οικονομικά της χώρας μέχρι πρόσφατα, όταν και παρέδωσε την σκυτάλη στον Γιάνη Βαρουφάκη, παραδέχτηκε πως φοβόταν και ο ίδιος μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και για τον λόγο αυτό είχε μεταφέρει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, οι μεταφορές των χρημάτων γίνονταν μέσω internet banking. Μάλιστα, προκειμένου να αποφύγει τυχόν έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι μεταφορές γίνονταν σε ποσά μικρότερα των 10.000 ευρώ, αφού σε ανώτερα χρηματικά ποσά ενεργοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε πως οι μεταφορές είχαν γίνει το 2012 και δεν γνώριζε τα όρια των ποσών που μπορούσε να μεταφέρει μέσω ίντερνετ.

Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν έχει μετανιώσει για τα παραπάνω και πως θα το έβγαζε ξανά χρήματα έξω αν θεωρούσε πως υπήρχε κίνδυνος να χάσει τα χρήματά του.

www.kathimerini.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.