Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας: Μην γίνεστε ακόλουθοι και «yesman» της τρόικας

ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας: Μην γίνεστε ακόλουθοι και «yesman» της τρόικας

ΟΝΝΕΔ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Μεσολόγγι, 6 Φεβρουαρίου 2012

Όλο και πιο έντονη είναι η φημολογία πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό τις ευλογίες της τρόικας, βλέπει με ενδιαφέρον, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα παρουσιάσει, μια νέα φορομπηχτική πολιτική για τα αγροκτήματα που δεν ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Δηλαδή, συζητάνε τους δύσκολους αυτούς καιρούς να φορολογήσουν όλους, όσοι έχουν χωράφια που είτε τα κληρονόμησαν από τους γονείς τους είτε τα απέκτησαν οι ίδιοι, και τα καλλιεργούν ώστε να έχουν ένα επιπλέον κέρδος από τα προϊόντα που παράγει η γη τους και δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Βέβαια, ο μεγαλύτερος φόβος μας, παρόλο τις διαβεβαιώσεις των υπουργών (άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους), είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης περί φορολόγησης όλων των χωραφιών, ακόμα και των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Αυτό αν συμβεί θα πλήξει βάναυσα όλο τον αγροτικό κόσμο καθώς και τον πρωτογενή τομέα, που η ανάπτυξή του είναι μία από τις τελευταίες σανίδες σωτηρίας της χώρας μας.
Φαίνεται ότι οι «κύριοι» της κυβέρνησης και τα «καλοβολεμένα» επιτελεία τους δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πλέον εξαντληθεί και δεν αντέχουν και άλλη αφαίμαξη.
Φτάνει πια!!! Ακόμα δεν καταλάβατε πως με τους όλο και αυξανόμενους φόρους τα ταμεία γεμίζουν όλο και λιγότερο και στην ουσία δεν πετυχαίνετε τίποτα.
Μην γίνεστε ακόλουθοι και «yesman» της τρόικας. Γίνετε επιτέλους πατριώτες…

Από το Γραφείο Τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.