Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Οπαδική ανακοίνωση με μεγάλη αξία

Οπαδική ανακοίνωση με μεγάλη αξία

θ6

Από χτες στα δημοσιογραφικά γραφεία της περιοχής υπάρχει μια ανοιχτή επιστολή των οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού, Warriors-Θύρα 6. Δημοσιεύεται αυτούσια και εδώ πιο κάτω στην αθλητική στήλη του agrinionews, όπως και στην πλειοψηφία των ΜΜΕ της περιοχής. Το τελευταίο που χρειάζονται ο οπαδοί, είτε είναι πολιτικοποιημένοι είτε όχι, είναι να μιλάνε γι’ αυτούς οι αρθρογράφοι και όσοι εν γένει έχουν κάποιο μόνιμο βήμα από  τα ΜΜΕ. Αλλά θα ήταν αβλεψία να μην επισημάνω ένα δυο σημεία που μου έκαναν εντύπωση από αυτή την ανοιχτή επιστολή/ανακοίνωση των οπαδών του Παναιτωλικού.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω το συντάκτη(υποθέτω ότι είναι κοινή προσπάθεια αλλά εννοώ εκείνον που έκανε τη σύνταξη του κειμένου)όμως πέραν του ότι είναι αρκετές λέξεις και έχει γραφτεί σε μια αξιοπρόσεχτα στρωτή γλώσσα, έχει επιχειρήματα και πράγματα να πει. Είναι από τις λίγες φορές που έχω διαβάσει κείμενο οπαδών που να επικεντρώνονται στο θέμα τους(και στην καλώς εννοούμενη αρρώστια τους, φυσικά)και να μην βερμπαλίζουν, ειδικά για να αποστασιοποιηθούν από εκείνους που δεν ανήκουν στις τάξεις των πιστών οπαδών. Από τις λίγες φορές που ένα κείμενο δεν αγιοποιεί την παρέα και το πάθος τους, αλλά επιλέγει να μείνει στην ουσία των επιχειρημάτων. Όταν μάλιστα το θέμα είναι η αξιοπρέπεια και η ίση αντιμετώπιση σε σχέση με το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας των κινήσεων των προσώπων,  είναι και εύκολο να ξεστρατίσει το κείμενο. Να μείνει μόνο σε ιδεολογικές ατραπούς αλλά και στο πάθος, το συναίσθημα. Κι όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη εδώ.

Αντίθετα, νομίζω ότι για πρώτη φορά μετά από, δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα, χρόνια δεν φαίνεται καμιά προσπάθεια επιβολής στον “απέναντι”, σε αυτόν που απευθύνεται η ανακοίνωση, δηλαδή τη διοίκηση. Δεν υπάρχει κάποια υποβόσκουσα ειρωνεία, ούτε καμιά πολεμική, αλλά ούτε και  κάποια προσπάθεια προσεταιρισμού, κάποια “επίθεση φιλίας” που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. Κι ακόμη περισσότερο, μετά από πολύ καιρό είδαμε όλοι όσοι έχουμε σαν δουλειά να διαβάζουμε(και)ανακοινώσεις να λένε οπαδοί-ίσως και σε πανελλήνια πρωτιά-“λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν, από όλες τις μεριές, κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Είναι θεμιτό όμως να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε”.

Ζητούν να μην μοιάζει ο χώρος που θα βρίσκονται σε κάθε παιχνίδι με χώρο τιμωρίας. Εμείς που βλέπουμε τα ματς από άλλες θύρες συζητάμε μεταξύ μας ότι ένα πλέγμα μπροστά για ενδεχόμενο να πέσει κάποιο αντικείμενο είναι και διεθνής πρακτική, αλλά τα πλαϊνά…συρματοπλέγματα όχι. Νομίζω ότι η διοίκηση του Παναιτωλικού πρέπει να δείξει καλή θέληση και να μιλήσει μαζί τους απευθείας. Ένα κείμενο σαν αυτό που έβγαλαν οι Warriors και η Θύρα 6 στη δημοσιότητα είναι πολύ σημαντικό για να αγνοηθεί…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.