Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Οπερατέρ τραυματίας στα επεισόδια του Μεσολογγίου

Οπερατέρ τραυματίας στα επεισόδια του Μεσολογγίου

Νέος κύκλος έντασης σημειώθηκε (γεγονός αναμενόμενο) σήμερα το πρωί έξω από το δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου όπου οδηγήθηκαν για να απολογηθούν οι τέσσερις συλληφθέντες ρομά για τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής στο Αιτωλικό. Μάλιστα στα επεισόδια που σημειώθηκαν  τραυματίστηκε οπερατέρ της τηλεόρασης του Αχελώου κατά τη διάρκεια χρήσης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο 0περατέρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες (ράμματα κτλ). Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση.

Άνδρες των ΥΜΕΤ εμποδίζουν κατοίκους από το Αιτωλικό να προσεγγίσουν τους αθίγγανους που βρισκόταν στην πίσω πλευρά του δικαστικού μεγάρου (φωτό onairnews.gr)
Αθίγγανοι με ξύλα στα χέρια "έτοιμοι".... είτε να αμυνθούν είτε να επιτεθούν...

NEΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Πρωτόγνωρες ήταν οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν στους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο στο Μεσολόγγι, τόσο σήμερα Πέμπτη όσο και προχθές, αφού για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ με πλήρη εξάρτηση και κυρίως διότι για πρώτη φορά όσοι βρέθηκαν στην περιοχή «αισθάνθηκαν» τις επιπτώσεις των χημικών που χρησιμοποιεί η αστυνομία, για τη διάλυση συγκεντρωμένου πλήθους.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση και σήμερα, δεν έλειψαν οι αψιμαχίες κατοίκων από το Αιτωλικό, τόσο με τις αστυνομικές δυνάμεις, όσο και με συγκεντρωμένους αθίγγανους που βρισκόταν, έξω από το δικαστικό μέγαρο για συμπαράσταση στους τέσσερις συλληφθέντες.
 Οι αστυνομία έκανε τρεις φορές χρήση χημικών, για να αποτρέψει τη γενικευμένη σύρραξη, που θα οδηγούσε σε απρόβλεπτες καταστάσεις, μιας και ήταν πολύ μεγάλος ο όγκος των συγκεντρωμένων κατοίκων από το Αιτωλικό, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν ξύλα και φορούσαν κράνη, όπως και πολλοί τσιγγάνοι ήταν εφοδιασμένοι με σιδηρόβεργες και ξύλα.
Από τη χρήση των χημικών τραυματίστηκε ο εικονολήπτης της τηλεόρασης του Αχελώου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με αναπνευστικά προβλήματα. Την επιχείρηση της αστυνομίας για την αποτροπή της γενικευμένης σύρραξης συντόνιζε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Σιάμος.
 messolonghinews

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.