Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Οπτικά ντοκουμέντα από τον Αμβρακικό


Η σαρακοστή μπήκε στη σκιά της τεράστιας οικολογικής καταστροφής του Αμβρακικού.Οι εικόνες αρκούν για να περιγράψουν την καταστροφή.Το ευρωπαικό ενημερωτικό κανάλι Euronews τις αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντας το έγκλημα αυτό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Εν τω μεταξύ το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στις εγκαταστάσεις της Shell στην περιοχή. Συμμετοχή πάντως περιμέναμε περισσότερη για ένα τέτοιου είδους ζήτημα.Όμως τέτοιες πρωτοβουλίες καλό είναι να ενθαρύνονται από τις τοπικές κοινωνίες.Όπως και να το κάνουμε,αυτά είναι ζητήματα μείζονος σημασίας που πρέπει να κατεβαίνει ο κόσμος!
Μας εστάλη mail όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “εμείς οι ενεργοί πολίτες, κάτοικοι των τριών Νομών της περιοχής Αμβρακικού κόλπου απαιτούμε από την κυβέρνηση:
Να φύγουν όλες οι δεξαμενές καυσίμων από τον Αμβρακικό
Να αποκατασταθεί η θαλάσσια περιοχή στο Άκτιο από το μπάζωμα για την κατασκευή μαρίνας
Να φύγουν όλες οι ιχθυοκαλλιέργειες από τον κόλπο
Λήψη μέτρων κατά της ρύπανσης του κόλπου
Άμεση χρηματοδότηση για την δημιουργία βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους παράκτιους Δήμους
Να εξασφαλισθεί σταθερή και επαρκής ροή νερού από τα φράγματα του Αράχθου και Λούρου για να επανέλθει πάλι η ζωή στον σπάνιο αυτό οικοσύστημα
Προστασία στο εισόδημα των ψαράδων, αγροτών, κτηνοτρόφων, που εξανεμίζεται από την εφαρμογή της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.”
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ στο παρακάτω Link:http://www.skai.gr/master_avod.php?id=75571

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.