Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Ορατότατης μηδέν για το τούνελ στην Κλόκοβα…

Ορατότατης μηδέν για το τούνελ στην Κλόκοβα…

Ανήμπορο το υπουργείο να απαντήσει για τη χάραξη

Ορατότατης μηδέν για το τούνελ στην Κλόκοβα… Μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το πολύπαθο έργο της Ιονίας Οδού που κινδυνεύει να γίνει… αιωνία οδός, ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η Παλιοβούνα.
Και δυστυχώς το υπουργείο ακόμη ψάχνεται. Ή απλώς υπεκφεύγει…Δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση για τη χάραξη στην Κλόκοβα και ειδικώς να απαντήσει στο δίλλημα «τούνελ ή περιπορεία». Η Αιτωλοακαρνανία επιθυμεί το πρώτο, η οικονομική κρίση οδηγεί στο δεύτερο.
Κάπως έτσι, το υπουργείο Υποδομών πετάει τη μπάλα στην εξέδρα…ή μάλλον στο ΣτΕ, όπου όπως είναι γνωστό έχουν προσφύγει μέλη του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου που θεωρούν επιβλαβή για το περιβάλλον την επιλογή της περιπορείας.
Ο υφυπουργός Γιάννης Μακγριώτης απαντώντας σε σχετική με τα ζητήματα της Ιονίας Οδού, ερώτηση του τομέαρχη δημοσίων έργων της Ν.Δ. Σταύρου Καλογιάννη δεν είναι σε θέση να απαντήσει για τη χάραξη στην Κλόκοβα ««λόγω κατάθεσης από το σωματείο με την επωνυμία Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου και ομάδας πολιτών, ενώπιων του Συμβουλίου της Επικρατείας της από 13-4-2009 αίτησης Ακυρώσεως της 142128/25-7-2005 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου. Επιπλέον, έχει κατατεθεί από τους προαναφερόμενους και ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Επιτροπή Αναστολών) η από 27-4-2009 Αίτηση Αναστολής της ίδιας Κ.Υ.Α»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.