Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Οργή στη βάση της ΝΔ

nd3To φιάσκο της ανικανότητας της Νέας Δημοκρατίας να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της και να ανταποκριθεί στην κορυφαία διαδικασία της ανάδειξης νέου προέδρου, έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στο στελεχιακό της δυναμικό και απογοήτευση και οργή στην εκλογική της βάση.
Τα τηλέφωνα κομματικών παραγόντων έχουν κυριολεκτικά «σπάσει» από τις κλήσεις που δέχονται από οργισμένους νεοδημοκράτες από διάφορα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αυτοί με τη σειρά τους επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά στη Συγγρού ώστε να έχουν μια αρχική ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. «Θα επιδιώξω να έχω μια σφαιρική ενημέρωση πριν τοποθετηθώ για το θέμα», σχολίασε στο agrinionews.gr o πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Σύρρος που πάντως τόνισε πως πέραν των ευθυνών που ενδεχομένως έχει η εταιρεία, όλα τα υπόλοιπα ζητήματα είχαν οργανωθεί σωστά και οι εφορευτικές ήταν στα εκλογικά τους κέντρα.
Το πρωί σε άλλα εκλογικά τμήματα η διαδικασία δεν ξεκίνησε καθόλου καθώς δεν λειτουργούσε το online σύστημα ωστόσο σε πολλά (πχ Αγρίνιο, Μακρυνεία, Βόνιτσα, Αντίρριο κα αλλού) οι εφορευτικές ξεκίνησαν τη διαδικασία (με τη σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής) καταγράφοντας χειρόγραφα τους ψηφίσαντες ελπίζοντας πως όταν ξεπεραστεί το τεχνικό πρόβλημα θα συνεχιστεί ηλεκτρονικά η διαδικασία μέχρι που στις 10.00 ξεκαθαρίστηκε πως αυτή διακόπτεται οριστικά . Μάλιστα τις πρωινές ώρες υπήρξε ένδειξη μεγάλης συμμετοχής ενώ στο Αγρίνιο στις κάλπες στο σταθμό των τρένων ψήφισαν γύρω στα 100 άτομα. Κυρίως πολίτες που επισκέφθηκαν νωρίς το εκλογικό τμήμα πριν μεταβούν στις εκκλησίες. Στις Παπαδάτες για παράδειγμα είχαν ψηφίσει πρωί-πρωί 25 άτομα (οι 19 Μεϊμαράκη). Οι ψηφίσαντες πάντως μπορούν να πάρουν πίσω τα τρία ευρώ της συμμετοχής.
Όπως και να έχει η σημερινή είναι μια μαύρη ημέρα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατία και σε αυτό συγκλίνει η άποψη των στελεχών της. «Πρόκειται για μια εικόνα απαξίωσης. Φταίνε οι επιτροπές, γραμματείς και… φαρισαίοι», λέει χαρακτηριστικά στο agrinionews.gr ο Γιάννης Τσιτσέλης, στέλεχος με μακρά διαδρομή στη ΝΔ. Όσο για το μέλλον τονίζει: «Άμεσα συνέδριο, κομματική ανασυγκρότηση και σύνδεση με την κοινωνία. Η χώρα έχει ανάγκη τη ΝΔ και το κόμμα πρέπει να έχει παρουσία, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα».

Ανέλαβε την ευθύνη η εταιρεία
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως που διακινήθηκαν αναλαμβάνει εξολοκλήρου την ευθύνη για το φιάσκο η εταιρεία. Ο επικεφαλής της εταιρείας Infosolution είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσιμάρα και τον υπεύθυνο μηχανογράφησης του κόμματος Φίλιππο Ταυρή.
Στη συνάντηση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο υπεύθυνος της επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει αλλά και υπέγραψε δήλωση αποδοχής της ευθύνης.Στην εταιρεία είχε επιρρίψει την ευθύνη και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.