Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Οριστικοί τίτλοι τέλους για την «Ελευθεροτυπία»; Πτώχευσε η εταιρεία ΧΚ Τεγόπουλος

eleftherotypia-660_0Με την με αρ. 621/2014 που δημοσιεύτηκε κι αναρτήθηκε σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, μετά από αίτηση της εταιρείας “Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού ειπχειρείν” για το ποσό των 47.000 ευρώ, η οποία έγινε δεκτή από το πρωτοδικείο.

Ο σύνδικος που θα οριστεί θα αποφασίσει για τη μορφή εκκαθάρισης, θα συνομιλήσει με τους πιστωτές αλλά θα αποφασίσει και αν θα εκδίδεται η εφημερίδα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλείται το δικαστήριο να ορίσει σύνδικο από τον οποίο, ουσιαστικά θα εξαρτώνται όλα, καθώς θα είναι ο διαχειριστής όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και θα επιχειρήσει να τα αξιοποιήσει ώστε να εκπληρώσει κατά το δυνατόν οφειλές σε δημόσιο, εργαζομένους και ιδιώτες.

Υπάρχει περίπτωση ο σύνδικος να θέλει να κρατήσει τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας, ή να τον εκποιήσει άμεσα. Πιθανότατα, αν προχωρήσει σε πλειστηριασμό να αφήσει στην εταιρεία «Τρίτη όψη» του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, να συνεχίσει να εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», προκειμένου να μη χαθεί η εμπορική αξία του τίτλου.

Πιο πολύπλοκλα είναι τα πράγματα για τους εργαζομένους. Οι παλιοί θα διεκδικήσουν τις οφειλές από τον σύνδικό και την εκποίηση της περιουσίας που θα γίνει. Αυτοί που συμμετέχουν στην έκδοση της εφημερίδα υπό την τρίτη όψη είναι πιο περίπλοκο γιατί έχουν υπογράψει ατομικές συβάσεις.

www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Π.Κ.

  Η …..”έγκριτη” του αρχη-δημοκράταρου !
  Αυτή, που αρχικά έβγαζε στη σέντρα τον αλήστου μνήμης Αντρέα με τα pumpers “παραμάσχαλα” και ακολούθως – τι παρενεβλήθει άραγε – τον έβγαζε λάδι !
  Και τώρα επελέγη η οδός της πτώχευσης!
  Ποιος την πληρώνει;;;
  Οι αφελείς, οι χαχόλοι και εμείς , που δεν φταίμε τίποτα!

  Βρε ουστ, ελευθεροτρυπίδες !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.