Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Οριστικό: Κολοβός και Καζαντζής νέοι διευθυντές Εκπαίδευσης

20-1-16_dieythintes_1Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των επιλογών των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Αιτωλοακαρνανία αναλαμβάνουν οι Χρήστος Κολοβός και Χρήστος Καζαντζής αντίστοιχα.
Οι τοποθετούμενοι Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία μέχρι 1/2/2016 και η θητεία τους θα διαρκέσει έως 31 Ιουλίου 2018 . Στελέχη της εκπαίδευσης που αναλαμβάνουν υπηρεσία ως Διευθυντές Εκπαίδευσης, θεωρούνται αυτοδίκαια παραιτηθέντες από τη θέση στελέχους που υπηρετούσαν. Οι θέσεις αυτές θεωρούνται κενές και πληρώνονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Ο Χρήστος Κολοβός- θυμίζουμε- είχε πρωτεύσει (μακράν του δευτέρου) και στην εκλογική διαδικασία στην οποία πήραν μέρος οι διευθυντές και υποδιευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα. Αντιθέτως ο Χρήστος Καζαντζής στην ψηφοφορία της δευτεροβάθμιας κατετάγη δεύτερος (μετά τον Σπ.Παπαθανασίου) ωστόσο η σειρά της μοριοδότησης άλλαξε μετά την αξιολόγηση των τυπικών-μετρήσιμων προσόντων  και την συνέντευξη των υποψηφίων.
Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας. Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας  ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης δήλωσε: «Η διαδικασία επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Για πρώτη φορά οι Διευθυντές Εκπαίδευσης επελέγησαν από αποκεντρωμένες δομές στις 13 Περιφέρειες, με δημοκρατικό τρόπο και όλα εκείνα τα κριτήρια – τυπικά προσόντα ψηφοφορία και συνέντευξη- που κατέστησαν αδιάβλητη και αντικειμενική, την όλη διαδικασία.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς για μία ακόμα φορά και σε αντίθεση με το παλιό κομματικό σύστημα απέδειξε στην πράξη ότι σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανάδειξης Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τα Συμβούλια Επιλογής, που είχαν την ευθύνη των διαδικασιών.
Εύχομαι σε όλους τους Διευθυντές καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους και στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Τέλος τους διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Παιδείας θα σταθεί αρωγό και συμπαραστάτης στην προσπάθεια τους.
Καλή Δουλειά!”

ΚΟΛΟΒΟΣ-228x300Ο Χρήστος Κολοβός 

Ο Χρήστος Κολοβός είναι δάσκαλος, διευθυντής μέχρι τώρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Έχει έντονη συνδικαλιστική δράση υπηρετώντας τον κλάδο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από πολλές θέσεις όπως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, Αιρετός στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αιτωλ/νίας για 4 έτη, αναπληρωματικός Αιρετός στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.τ.λ. στηριζόμενος πάντα στην ψήφο των συναδέλφων του.
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών, είναι επίσης πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση και Αξιολόγηση Σχολικών μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

Ο Χρήστος Καζαντζής 

Photo 20160121152410505Ο Χρήστος Καζαντζής είναι καθηγητής πληροφορικής και έως σήμερα διευθυντής του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου. Στο παρελθόν εργάστηκε και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικά ποιοι αναλαμβάνουν σε όλη την Ελλάδα  ΕΔΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.