Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Οσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

Οσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

akinhta-enfia-708Για τη διευκόλυνση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, με εγκύκλιο που υπέγραψε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ορίστηκαν τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομίζουν στις ΔΟΥ οι φορολογούμενοι οι οποίοι υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 έτους 2014, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Ενδεικτικά, διευκρινίζεται ότι:

Α) Αν ένα κτίσμα είναι ημιτελές αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων (έντυπο Ε2) και τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).

Β) Αν ένα ακίνητο είναι ιδιοχρησιμοποιούμενο από νομικό πρόσωπο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αυτό αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων ή τη δήλωση των ακινήτων στο μητρώο της ΔΟΥ ως έδρα ή υποκατάστημα.

Γ) Στις περιπτώσεις κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή  επαγγελματικών στεγών, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, αφού η εκκαθάριση του φόρου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και τις δηλώσεις Ε9 και Ε2.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.