Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…!!!

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν για ακόμη μια φορά στο νομό μας. Συγκεκριμένα, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν υπό την απειλή όπλων στο εστιατόριο «Μπέσσας» που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στην περιοχή Ρίβιο του δήμου Φυτειών. Στον εν λόγω χώρο βρίσκονταν περίπου 150 άτομα αλβανικής καταγωγής στο σύνολό τους, τα οποία αποτελούσαν το επιβατικό κοινό τριών λεωφορείων με κατεύθυνση την πατρίδα τους. Δυστυχώς, οι δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα άκρα ένας 15 χρονος και ένας 29χρονος αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα 65 χρονών στο λαιμό. Τα θύματα, αλβανικής καταγωγής, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών, αφού οι δράστες δεν επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από τις ταμειακές μηχανες.

Πραγματικά το κακό έχει παραγίνει τελευταία στο νομό μας με την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων. Όλοι έχουν ευθύνη για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Αιτωλοακαρνανία. Είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις να επιρρίπτονται ευθύνες στις δυνάμεις καταστολής, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι απόρροια αυτής της κατάστασης είναι το δυσμενές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που ωθεί τους πολίτες σε τέτοιου είδους ενέργειες. Εμείς πραγματικά σεβόμαστε όλες τις αναλύσεις και τις τοποθετήσεις επί του θέματος, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτές. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα για την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, η προστασία των οποίων αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του Συντάγματός μας και κατ επέκταση αναπόσπαστο στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία και πάνω απ όλα για την ειρινική συνύπαρξη των μελών του κοινωνικού συνόλου.

Εμείς θα το ξαναπούμε για ακόμη μια φορά: H πρόληψη προηγείται της καταστολής…Ελπίζουμε κάποια στιγμή οι ιθύνοντες να το εμπεδώσουν καλά…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.