Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

ΟΧΙ από την παράταξη “Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα”

oxiΗ Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξη « ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ » τάσσεται υπέρ το ΟΧΙ:

ΟΧΙ

Παρακολουθούμε όλοι το τελευταίο 5άμηνο μια δραματική διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που συγκροτήθηκε στο όνομα της κοινωνικής σωτηρίας και τους θεσμούς της Ε.Ε , να εξελίσσεται σε αντιπαράθεση Δημοψηφισματικού χαρακτήρα στο εσωτερικό της χώρας. Καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση και τα μάτια όλου του πλανήτη είναι στραμμένα επάνω μας. Η Δημοτική Παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» προτείνει το ΠΑΛΛΑΙΚΌ ΟΧΙ στη βάση των παρακάτω αντιλήψεων για το διακύβευμα του Δημοψηφίσματος.
Α. Η στάση των θεσμών , απόπειρα φαλκίδευσης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Οι Θεσμοί της Ε.Ε όπως διαμορφώνονται σήμερα αποτελούν έναν Tyrannous ab exertio , δηλαδή μια δύναμη που ενώ προέκυψε από νομιμοφανείς διαδικασίες , συμπεριφέρεται τυρρανικά , κατακτητικά , αποικιοκρατικά χωρίς κανένα πρόσχημα , με απόλυτο κριτήριο την εμπέδωση ολιγαρχικών συμφερόντων , οικονομικών και πολιτικών. Με το πρόσχημα συνέτισης ενός απείθαρχου λαού , επιχειρεί να υφαρπάξει τον ΠΛΟΥΤΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του , παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας στο όνομα ενός παράνομου και τοκογλυφικού χρέους.
Επεμβαίνουν απροκάλυπτα στη διαδικασία του Δημοψηφίσματος σαμποτάροντας την Ελληνική Οικονομία με το κλείσιμο των τραπεζών και με τη συγκρότηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ σε πολιορκητικό κριό για την ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ελληνικής κυβέρνησης. Η εθελοδουλία και τα οικονομικά συμφέροντα που συγκροτήθηκαν τα 5 μνημονιακά χρόνια , αλλά και τις προηγούμενες δεκαετίες κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού , επιχειρούν ανοικτά υπέρ του ΝΑΙ. Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο… Οι πλούσιοι λοιδορούν τους μή έχοντες !

Β. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για Δημοψήφισμα , σημείο καμπής για την ήττα της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Έχει γίνει σαφές και στον πιο κακόπιστο οτι ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελληνική Κυβέρνηση επιδίωξαν τη σύναψη συμφωνίας με τους Θεσμούς με τον πλέον συστηματικό τρόπο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α υποχώρησε από σημαντικές θέσεις του προγράμματος με το οποίο κέρδισε τις εθνικές εκλογές , επιχειρώντας να διασώσουν τρία σημαντικά για όλους μας θέματα :
1. Να μην περικοπούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις.
2. Να φορολογηθεί επιτέλους για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία ο σωρρευμένος πλούτος , τα υπερκέδρη των πολυεθνικών , όσοι πλούτισαν τα τελευταία χρόνια απόλυτης αυθαιρεσίας σε βάρος των πολλών.
3. Να απομειωθεί αποφασιστικά το επαχθές κρατικό χρέος, το οποίο μάλιστα στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αξιολογήθηκε ως μη βιώσιμο, ως απόλυτη προϋπόθεση για την επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Οι Θεσμοί , αποκρούοντας ακόμα και αυτη την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αποκάλυψαν τις δύο βασικές πραμέτρους που καθορίζουν τη στάση τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
1.Την ανερυθρίαστη στήριξη ολιγαρχικών οικονομικών συμφερόντων στο εσωτερικό της χώρας.
2.Την προσπάθεια συγκεκριμένων πολιτικών κλικών στο εσωτερικό, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, να γαντζωθούν στην πολιτική εξουσία.
Δεν υπάρχει πιο εύγλωττη εξέλιξη για τα πραγματικά κίνητρα του αντιπάλου από την απόρριψη της συμφωνίας και την επιχείρηση στραγγαλισμού της χώρας , ώστε να αποφευχθεί αυτό που προέβλεπε η ελληνική πρόταση: η φορολόγηση δηλαδή των επιχειρήσεων με κέρδη πάνω απο 500.000 ευρώ. Η επίθεση στην Ελληνική Δημοκρατία είναι επίθεση στο σύνολο των ευρωπαικών λαών. Θέλουν να στείλουν ένα κραυγαλέο μήνυμα στους Ισπανούς που ανατρέπουν τη Δεξιά , στους Γερμανούς εργαζόμενους που σήμερα παλεύουν ενάντια στη λιτότητα , στους Ιταλούς και στους Γάλλους όπου η θηλειά του κρατικού χρέους σφίγγει όλο και περισσότερο στο λαιμό του εισοδήματος και των δικαιωμάτων.
Η πρόταση , αλλά και οι χειρισμοί των θεσμών δεν έχουν τίποτα από την Ευρώπη της ειρήνης , της Δημοκρατίας , της ευημερίας που πολλοί από εμάς και παλαιότεροι επεδίωξαν. Πρόκειται για ένα μισαλλόδοξο κήρυγμα λιτότητας , απολυταρχισμού και απροκάλυπτης πολιτικής Βίας.
Σήμερα το ΝΑΙ συγκροτεί όσους πολλαπλασίασαν τους φορολογικούς τους παραδείσους , πλήρωναν ελάχιστους φόρους , έκλεβαν το Δημόσιο και τελικά υπερχρέωναν τη χώρα για να σώσουν τις υπερχρεωμένες ευρωπαικές τράπεζες. Ηταν και παραμένουν συνένοχοι σε σκοτεινές συναλλαγές μιζών μέσω άχρηστων για την ασφάλεια της χώρας εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σήμερα το ΝΑΙ συγκροτεί όσους υπηρέτησαν και υπηρετήθηκαν από το πελατειακό κράτος των προηγούμενων ετών , όσους υπέβαλαν την Αυτοδιοίκηση σε τεράστια δοκιμασία περικόπτοντας κατά 60 % και πλέον τους θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ανοίγοντας την πόρτα σε ιδιώτες και εργολάβους.
Ο Αλέξης Τσίπρας , ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Ελληνική Κυβέρνηση , βρίσκονται επικεφαλείς ενός μεταρρυθμιστικού σεισμού σε όλη την έκταση της Ε.Ε.

ΟΧΙ για την ήττα της λιτότητας
ΟΧΙ για τη νίκη της Δημοκρατίας

Για τη Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξη « ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.