Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Οχτώ χρόνια σε γιατρό για ψευδείς βεβαιώσεις τυφλότητας

Οχτώ χρόνια σε γιατρό για ψευδείς βεβαιώσεις τυφλότητας

Εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων υπόθεση που σχετίζεται με “μαϊμού” τυφλούς στην περιοχή του Αγρινίου, που λάμβαναν βεβαιώσεις από γιατρό που υπηρετούσε στο νοσοκομείο της πόλης και συγκεκριμένα την περίοδο 1997 – 2003
Ο οφθαλμίατρος, κατηγορούνταν συνολικά για δώδεκα υποθέσεις και η κατηγορία σε βάρος του είχε κακουργηματικό χαρακτήρα, που είχε άμεση σχέση με τη ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο.
Στην εκδίκαση της υπόθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν και οι πολίτες που φέρεται πως ωφελήθηκαν από αυτήν την έκδοση των ψευδών βεβαιώσεων του γιατρού και λάμβαναν έτσι παρανόμως επιδόματα.
Για έξι περιπτώσεις ο κατηγορούμενος απαλλάχτηκε ενώ μετά την ακροαματική διαδικασία του επιβλήθηκε ποινή οκταετούς φυλάκισης για τις υπόλοιπες. Ο γιατρός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές εφετείο.
Για την υπόθεση που εκδικάζεται αρκετά χρόνια μετά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο παραγραφής, εφόσον η κατηγορία μετατραπεί σε πλημμέλημα. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να συμβεί, εάν υπάρξουν και άλλες απαλλαγές και η ζημία για το Δημόσιο είναι τελικά μικρότερη των 150 χιλιάδων ευρώ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.