Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

“Ούτε ένα ευρώ στις τοπικές κοινότητες από τον δήμο Ξηρομέρου”

αρχείο λήψηςΚαταγγέλλει η αντιπολίτευση

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξηρομέρου  Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα , υποστηρίζει πως από την ανάληψη των  καθηκόντων της η δημοτική αρχή του Ερ. Γαλούνη δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ σε καμία από τις 18 Τοπικές Κοινότητες και  τη μια Δημοτική Κοινότητα του Δήμου  .«Στα λόγια , η διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται μεγαλόψυχη αλλά στις πράξεις πολύ μικρή των προσδοκιών των δημοτών μας», υποστηρίζει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΠΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Σύμφωνα με τις ισχύουσες  διατάξεις του Καλλικράτη και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ,  κάθε πρόεδρος τοπικής κοινότητας  δικαιούται 1000 ευρω και κάθε πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας 2000 ευρω για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του δημότη .
Όταν το ποσό αυτό δαπανάται αντικαθίσταται από άλλο.
Δυστυχώς όμως εδώ και ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της η δημοτική αρχή δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρω σε καμία από τις 18 Τοπικές Κοινότητες και τη μια Δημοτική Κοινότητα του Δήμου μας .
Στα λόγια , η διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται μεγαλόψυχη αλλά στις πράξεις πολύ μικρή των προσδοκιών των δημοτών μας .
Προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά σύμφωνα με το πρόγραμμα της διατυμπάνιζε ότι «θα αναβαθμίσει τα τοπικά συμβούλια και θα τους μεταβιβάσει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως την ύδρευση(αντλιοστάσια , εσωτερικά , εξωτερικά δίκτυα κλπ), την αποχέτευση , την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τα νεκροταφεία, την αγροτική και εσωτερική οδοποιία με ταυτόχρονη εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων.
Διανύουμε το μήνα Οκτώβριο και δυστυχώς όχι μόνο δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρω στους προέδρους αλλά τα ποσά αυτά με αναμορφώσεις προϋπολογισμού έχουν απορροφηθεί σε «εργασίες» πιο σημαντικές από την ομαλή λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων όπως είναι η προμήθεια υλικών για ανάγκες τελέσεως εθνικών εορτών και εκδηλώσεων ή εργασίες που ούτως η άλλως έπρεπε να επιτελούν οι πρόεδροι όπως η αποκατάσταση ζημιών δικτύων ύδρευσης .
Μέσα σε ένα χρόνο η Δημοτική αρχή έδειξε τις αληθινές της προθέσεις .
Υποβάθμισε πλήρως το ρόλο των προέδρων καταστρατηγώντας το θεσμό αυτό .
Ακόμη και για μια αντικατάσταση λαμπτήρα θα πρέπει να πάρουν άδεια από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να παρακαλέσουν το Δήμαρχο .
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
Τα φαινόμενα αυτά δεν αποτελούν τιμή για το δήμο μας .
Πρέπει οι τοπικές κοινότητες να αναπνεύσουν και αυτό θα γίνει διαμέσου των προέδρων .
Καλούμε τη διοίκηση του δήμου σε αλλαγή πλεύσης της πολιτικής της , γιατί αυτή που ακολουθεί ρίχνει τους δημότες στα βράχια του χάους .

Αστακός 09/10/2015
Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.