Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020

Ούτε ένα στεφάνι από τους υπόλοιπους;

Αναμφίβολα το κορυφαίο νεότερο ιστορικό γεγονός για την πόλη του Αγρινίου είναι εδώ και δεκαετίες η επέτειος της θυσίας των 120. Δυστυχώς από μια συγκυρία ενός τσακωμού σε μια εκδήλωση του παρελθόντος(ή μάλλον μια άκομψης ενέργειας από πρώην δήμαρχο)οι εορτασμοί που ήταν κοινοί έσπασαν στα δύο και χωρίστηκαν και οι αντιστασιακές οργανώσεις οι οποίες αποδίδουν τιμές ανάλογα με το που πρόσκειται ο καθένας.

Οι φορείς με την απευθείας σχέση με το ΕΑΜ-αν κάτι τέτοιο είναι δόκιμο να ειπωθεί-κάνουν τη δική τους ξεχωριστή γιορτή μνήμης. Σήμερα το πρωί έγινε η γιορτή των υπολοίπων. Πλην των επισήμων οι υπόλοιποι που παρέστησαν ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το χώρο της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευση σε ποσοστό άνω του 90% και με όλες τις τάσεις σε πλήρη ανάπτυξη. Παλιότερα αυτό το “άνω του 90%” που παρίστατο προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο. Τίποτε από αυτά δεν είναι μυστικά. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι άλλο. Καλά το ΠΑΣΟΚ, ίσως παίρνει και αυτό που του αναλογεί, παρότι το θέμα δεν είναι τι ποσοστό έχει το εν λόγω κόμμα σήμερα.

Κανένας από τη Ν.Δ τη ΔΗΜΑΡ ή κάποιος τέλος πάντων που να εκπροσωπεί την κυβέρνηση δεν βρέθηκε να  συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις; Και καλά τόσα χρόνια, αλλά τώρα που εννοείται ότι είναι μια τρικομματική, φέτος, δεν έκρινε κάποιος ότι πρέπει να στείλει ένα στεφάνι έστω; Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Δεν τις πιστεύουν αυτές τις εκδηλώσεις; Αν δεν τις πιστεύουν γιατί δεν το λένε ανοιχτά; Αν τις πιστεύουν και απλά φοβούνται να εμφανιστούν ή νιώθουν ότι είναι “γιορτές κάποιων άλλων” ξέρουν τι κενό αφήνουν στην τοπική πολιτική; Ξέρουν τι κακό κάνουν;

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.