Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Ούτε για ζήτω δέκα χιλιάρικα για να πουλήσουμε τουρισμό

tour

Δέκα χιλιάδες ευρώ πήρε μια πρόταση από το ΚΕ.Π.Ε.ΤΡΙ για να να μπει στο ίδιο πρόγραμμα που μπήκαν και τα Παναγρίνεια με τέσσερις μεγάλους φορείς, ανάμεσά τους και τον δήμο Αγρινίου. Καθόλα σεβαστό το ΚΕ.Π.Ε.ΤΡΙ, παρότι το πρότζεκτ που έφτιαξε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορώ να πω ότι το πληροφορηθήκαμε, μάθαμε ότι έγινε πάντως.

Αλλά πώς είναι δυνατόν να μοιράζεται η πίτα σε 10 προτάσεις από την ΠΕΔΔΕ( η περιφερειακή ένωση των δήμων, άλλο πράγμα από την εκλεγμένη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) που κάθε μια της θα πάρει από δέκα χιλιάδες ευρώ όλα κι όλα; Πήγαν έντεκα οι προτάσεις που εγκρίθηκαν κάποια στιγμή με ακόμα λιγότερα λεφτά, μετά ξανάγιναν δέκα με τον προϋπολογισμό να αλλάζει και πάλι! Ο κ. Θετάκης, πρόεδρος της ΓΕΑ το είπε καθαρά πως όταν πληροφορήθηκε το ποσό της… ενίσχυσης του ήρθε να κάνει πίσω αλλά σκέφτηκε ότι με κάμποσο παραπάνω κόπο θα αναδειχτούν πράγματα που πάνε να ξεχαστούν.

Κι ανάμεσα στους στόχους να είναι η ανάδειξη μιας πόλης σαν το Αγρίνιο! Αν δηλαδή δεν έμπαινε τόση εθελοντική δουλειά από δήμο, ΓΕΑ, Ιστορική-Αρχαιολογική Εταιρία και Ορφέα θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αυτό το καινούριο ξεκίνημα γενικευμένων εκδηλώσεων στο Αγρίνιο όπως είναι τα Παναγρίνεια;

Θα πει κάποιος ας μην γινόταν κάτι τόσο μεγάλο, ας είχε υποβληθεί ένας φάκελος με πιο βατό στόχο. Μα το ζήτημα όλου του προγράμματος (που είναι ευρωπαϊκό) είναι η τουριστική ανάδειξη κάθε περιοχής και η καινοτομία εξετάζεται πάνω σε αυτόν τον στόχο!

Με όλα τα μπράβο, λοιπόν, για την προσπάθεια που έγινε, μήπως σε ανάλογες περιπτώσεις πρέπει να βοηθιούνται δύο άντε το πολύ τρεις ανάλογες προσπάθειες, στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να υπάρχει ένα μπάτζετ ικανό να φέρει τουριστικούς πράκτορες και ΜΜΕ από την Αθήνα, να πουλήσουμε το προϊόν ολοκληρωμένα;(σ.σ.συγγνώμη στους αδερφούς ριζοσπάστες κάθε απόχρωσης για τη μιαρή λέξη “πουλήσουμε”…)

Επαναλαμβάνουμε, ανεξάρτητα αν τα Παναγρίνεια καθιερωθούν και γίνονται κάθε χρόνο, που μακάρι να γίνει έτσι. Μιλάμε για τη στόχευση που πρέπει να έχουν τα χρήματα που διατίθενται για να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν αληθινά κι όχι με φιλότιμο και αγαθές προθέσεις μόνο.

Υ.Γ. Η χορωδία από την Κέρκυρα που θα έρθει θα μείνει στο…Μεσολόγγι. Και να φανταστείς ότι φτιάχτηκαν ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια.Αλλά δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τους γάμους για ολόκληρη ενδοχώρα του μεγαλύτερου νομού της χώρας.Βλέπετε τον καιρό των παχέων αγελάδων εμείς σχεδιάζαμε να πουλάμε εξοχική κατοικία και μάλιστα άνευ υποδομών…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Πεταμένα λεφτά για το ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.

    Να δημοσιευθεί άμεσα η πρόταση που έγινε και αναλυτικά που θα πάνε τα χρήματα αυτά.

    Νομίζουν ότι απευθύνονται σε πρόβατα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.