Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Ούτε Κ.Ε.Π.Α. στο Νομό. Ταλαιπωρία ασθενών και ασφαλισμένων…

Ούτε Κ.Ε.Π.Α. στο Νομό. Ταλαιπωρία ασθενών και ασφαλισμένων…

Ο Ιατρικός κόσμος της Αιτωλoακαρνανίας διαμαρτύρεται εντόνως διότι ο Νομός μας (ο μεγαλύτερος σε έκταση) έχει εξαιρεθεί από τη δημιουργία Κ.Ε.Π.Α.

Έργο των Υγειονομικών Επιτροπών (του ΚΕ.Π.Α.) είναι: α) Ο καθορισμός του ποσοστού αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας. β) Ο χαρακτηρισμός ατόμων ως ΑΜεΑ. γ) Ο καθορισμός ποσοστού αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις, για τις οποίες απαιτείται γνωμάτευση αναπηρίας και τις οποίες δικαιούνται από την πολιτεία τα άτομα με αναπηρία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου μάλιστα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σε αυτήν χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την μετακίνηση ασθενών και ασφαλισμένων προς την Πάτρα (ειδικότερα δε όταν θα χρειαστεί να μετακινηθούν περισσότερες από τρεις φορές για την εξυπηρέτησή τους)».
«Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την δημιουργία Κ.Ε.Π.Α. στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα στο Αγρίνιο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασθενών» καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.