Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Ούτε πόσοι ασφαλισμένοι, ούτε πόσα παίρνουν

πωλητρια

Το διάβασα εδώ παραδίπλα και τσιμπήθηκα να δω μήπως έκανα λάθος. Η ΕΣΕΕ λέει το παλεύει(και τρώει το ανάλογο κράξιμο από το Εργατικό Κέντρο)να πέσει… μόνο 13% ο μισθός ενός υπαλλήλου σε εμπορικό κατάστημα γιατί αλλιώς μπορεί να πέσει και 38% και να πάει στα 580 που είναι για τους άλλους υπαλλήλους! Παλικάρι η ΕΣΕΕ! Αλλά παλικάρια και όσοι κρύβουν τη μισή αλήθεια.

Διότι για να μπορέσεις να διαβάσεις σωστά την είδηση πρέπει να μείνεις στους αριθμούς. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο πρώτος(προσέξτε)μισθός υπαλλήλου σε εμπορικό κατάστημα είναι 863 ευρώ! Πεθάνατε στο γέλιο ή ακόμη; Και καλά εσείς. Όσοι όμως τα λένε σοβαρά και δεν κοκκινίζουν; Διότι ο κυρ-Κορκίδης θέλει λέει προστασία των υπαλλήλων και να μείνουν οι συλλογικές τους συμβάσεις με μια…μειωσούλα, ήτοι στα 751 ευρώ! Δε θα μπω καν στον κόπο να ρωτήσω ποιος υπάλληλος σε εμπορικό κατάστημα της επαρχίας παίρνει τι, γιατί δεν αξίζει. Θα πω μόνο ότι αυτή η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ οδηγεί στα 586 ευρώ του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα με μαθηματική ακρίβεια και με ατομική σύμβαση. Διότι οι συλλογικές συμβάσεις εδώ και πολλά-πολλά χρόνια ήταν ένα παραμύθι που δεν γινόσουν κολοκύθα μόνο αν είχες  κότσια και πλάτες να πας στην επιθεώρηση και στα δικαστήρια. Κατά τα λοιπά όλοι ξέρουν πόσος είναι ο μισθός μιας πωλήτριας…Κάτι τέτοια-μαζί με το κόστος των ασφαλιστικών ταμείων που είναι πάνω από το μισθολογικό κόστος πια-οδήγησαν όχι μόνο στην ανεργία αλλά και στην αδήλωτη εργασία.

Αλλά θα μου πεις τι είναι καταγεραμμένο; Τώρα ο Άδωνις παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει πόσοι είναι τελικά οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ. Θα κάνει λέει απογραφή-μαμούθ για να μάθει. Ε, λοιπόν και απογραφή-βροντόσαυρο να κάνει πάλι δεν θα ξέρει πόσοι είναι οι ασφαλισμένοι, εδώ θα ‘στε και εδώ θα ‘μαστε…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.