Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Ο Αγρινιώτης bodybuilder έτοιμος για νέα διάκριση…

πλευρίτης 2Ο Φώτης Πλευρίτης πάει για ψηλότερα στο Arnold Classic στην Μαδρίτη

Το επόμενο Σαββατοκύριακο από  12 Οκτωβρίου  θα πραγματοποιηθεί το 3ο  Ευρωπαϊκό Arnold Classic στην Μαδρίτη. Είναι αγώνας που έχει πάρει το όνομά του από τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο οποίος για μια δεκαετία είχε σαρώσει όλους του παγκόσμιους τίτλους στο bodybuilding.
Παράλληλα με τους επαγγελματίες υπάρχουν κατηγορίες ερασιτεχνών ,το επονομαζόμενο Arnold Classic Amateur, αγώνας που ενδιαφέρει αρκετούς «ερασιτέχνες» υψηλού επιπέδου, δηλαδή αθλητές με μεγάλες διακρίσεις. Ανάμεσά τους είναι και  ο Αγρινιώτης Φώτης Πλευρίτης που πριν από  2,5 χρόνια περίπου χρόνο επανήλθε σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου σχεδόν μετά από μια δεκαετία, παίρνοντας πάρα πολλούς από αυτούς με πρωτιές.
Πέρυσι οι πρώτες 3 θέσεις στις βαριές κατηγορίες έδιναν και επαγγελματική κάρτα και ο Φώτης καθαρά από υποκειμενικά κριτήρια κατετάγη 4ος στην κατηγορία του, κάτι που από μόνο του είμαι μεγάλη επιτυχία. Φέτος όλοι λένε ότι είναι έτοιμος για το κάτι παραπάνω και μπορεί εύκολα να το πιστοποιήσει αυτό κάποιος που θα μπει σε ένα από τα πολλά fora για το αγώνισμα. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος γιατί όπως λέει «φέτος δούλεψα ακόμα πιο πολύ και περιμένω κάτι καλύτερο». Όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι δεν δίνει εύκολα υποσχέσεις καθώς είναι μετρημένος χαρακτήρας και ολιγόλογος αλλά από την άλλη αν τον δει κανείς από κοντά εδώ και κάποιους μήνες θα καταλάβει την ένταση της προπόνησής του ακόμα και με γυμνό μάτι.
Θυμίζουμε ότι με προσωπική δουλειά συντηρεί ένα γυμναστήριο κυρίως για αυτούς που χτίζουν σώμα και βλέπουν το όλο θέμα από την αγωνιστική του πλευρά. Με 1η θεση στην κατηγορία Super Body (+35) και γενικός νικητής στο Γκράτς της Αυστρίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της WFF στο παρακλάδι της Nabba International με τις fitness κατηγορίες είχε κάνει την επάνοδό του πριν δυο χρόνια και τώρα πάει για άλλα, ενώ πέρυσι πήρε την εντυπωσιακή τέταρτη θέση στο Arnold Classic.
Η πρώτη του συμμετοχή  σε αγώνες ήταν το 1999 στον Κύπελλο της  ΠΕΣΔ όπου κέρδισε και την κατηγορία -80 κιλών και την 4η θέση στη  γενική κατηγορία. Με τις καλύτερες ευχές των συμπατριωτών του περιμένουμε να δούμε τη δικαίωση και την μετέπειτα πορεία του καθώς ακολουθούν πολύ σημαντικοί αγώνες και εντός των τειχών.

πλευρίτης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.