Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

«Ο αγώνας των εκπαιδευτικών – αγώνας της κοινωνίας»

«Ο αγώνας των εκπαιδευτικών – αγώνας της κοινωνίας»

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

«Ο αγώνας των εκπαιδευτικών – αγώνας της κοινωνίας»

newego_LARGE_t_1101_54171278

Το μείζον θέμα της παιδείας μπαίνει στο επίκεντρο των εξελίξεων με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ εξαπολύει λυσσαλέα επίθεση εναντίον τους υποστηρίζοντας ότι υποκινούν μαθητές και γονείς να κλείσουν τα σχολεία.

Αυτή η φαιά προπαγάνδα δεν μπορεί πλέον να πείσει διότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που “κλείνει” κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία.

Είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που απαξιώνει με γοργούς ρυθμούς την δημόσια παιδεία καθώς υποχρηματοδοτεί τις λειτουργικές ανάγκες, απολύει μαζικά εργαζόμενους, επιβάλλει μισθούς πείνας, καταργεί ολόκληρους εκπαιδευτικούς κλάδους, αυξάνει την μαθητική διαρροή.

Το ίδιο συμβαίνει και στην δημόσια υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλη αυτή η απαξίωση χάριν – ιδιωτών – κερδοσκόπων, επιβάλλει απίστευτα χαράτσια και οδηγεί σε εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας.

Το Ε.Κ.Μ. στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών γιατί είναι αγώνας αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ενάντια στα σχέδια εξαθλίωσης.

Γι’ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας για συντονισμό της δράσης με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να εκφραστεί αγωνιστικά και συντονισμένα η ανάγκη υπεράσπισης της εργασίας, των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Το γραφείο τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.