Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Ο Αμερικάνoς πρέσβης στο Μεσολόγγι, μετά της συζύγου (φωτό)

Ο Αμερικάνoς πρέσβης στο Μεσολόγγι, μετά της συζύγου (φωτό)

Παρουσία του αμερικανού πρεσβευτή κορυφώνονται οι Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ)

Κανείς βουλευτής και εκπρόσωπος κυβέρνησης.Κορυφώνονται σήμερα και αύριο στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για τα 186 χρόνια από την Έξοδο της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, παρουσία πλήθους εκπροσώπων ξένων κρατών και απουσία των πολιτικών εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας.

Το ενδιαφέρον σχεδόν μονοπώλησε η άφιξη του αμερικανού πρεσβευτή Ντέιβιντ Μπ. Σμίθ, ο οποίος συνοδευόμενος από την σύζυγό του και πλήθος  αντρών ασφαλείας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη λίγο πριν την επίσημη άφιξη των εκπροσώπων Πρεσβειών στην πινακοθήκη της κεντρικής πλατείας. Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε εγκάρδιο κλίμα συνεννόησης αλλά και μελλοντικής συνεργασίας σε επίπεδο πολιτισμού. Με θερμά λόγια για την πόλη και την ιστορία της μίλησε και ο ίδιος ο Πρεσβευτής σε δήλωσή του, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να αποδώσει στο ακέραιο τιμές καθ’ όλη την διάρκεια των Γιορτών.

Μετά την επίσημη υποδοχή των 11 πρεσβειών, των εκπροσώπων της Κύπρου καθώς και των επίσημων προσκεκλημένων, ακολούθησε η μεταφορά της Εικόνας τηςΕξόδου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη ειδικά το τελευταίο διήμερο είναι δρακόντεια, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προκληθεί καμία ένταση, πλην του μεμονωμένου επεισοδίου χθες στον κήπο των Ηρώων όπου μέλη της Χρυσής Αυγής επέμειναν να καταθέσουν στεφάνι παρά την αντίθετη άποψη των αστυνομικών αρχών.

Δ.Σ.

www.onairnews.gr

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.