Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ο Αστακός στο επίκεντρο συζητήσεων Ελλάδας-Αμερικής.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης είχε συνάντηση χθες το απόγευμα στο γραφείο του με τον Ειδικό Απεσταλμένο του State Department για Eνεργειακά Θέματα Ευρασίας Πρέσβυ κ. Richard Morningstar.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδεύονταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων -εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα, καθώς και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κα Macarthy και το Σύμβουλο Οικονομικών Θεμάτων της Πρεσβείας ΗΠΑ κ. Malik.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, καθώς και οι επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή.

Ειδικότερα, αναλύθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI. Ο κ. Morningstar επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε λόγος για την εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και τη συνεργασία με το Κατάρ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.