Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ο Βαρουφάκης παραδίδει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

po-tsakalotos«Αναλαμβάνω το υπουργείο Οικονομικών σε μία κρίσιμη στιγμή» είπε κατά την ορκωμοσία του – Τσακαλώτος: Θα ήταν ψέμα αν σας έλεγα ότι δεν είμαι αγχωμένος – Η Βαλαβάνη υποδέχτηκε με φιλιά τον νέο υπουργό – Βαρουφάκης: Μας ενώνει η κοινή μας απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων – Τσακαλώτος: Εχω τρακ, ελπίζω να έχω και ταλέντο, θα δουλέψουμε μαζί με το Γιάνη

Νέος υπουργός Οικονομικών ορκίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα. Ο νέος υπουργός Οικονομικών ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στην τιμή και τη συνείδησή του.

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών από σήμερα αναλαμβάνει χρέη υπουργού Οικονομικών και από ώρα ώρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, στον τρίτο όροφο του ΥΠΟΙΚ, στην οδό Νίκης.

«Αναλαμβάνω το υπουργείο Οικονομικών σε μία κρίσιμη στιγμή, θα ήταν ψέμα αν σας έλεγα ότι δεν είμαι αγχωμένος» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν την ορκομωσία του.

Λίγο μετά τις 8.30 ο νέος υπουργός μετέβη στο ΥΠΟΙΚ όπου τον υποδέχτηκε ο απερχόμενος Γιάνης Βαρουφάκης για την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Εκεί ο απερχόμενος υπουργός έκανε καταρχήν μια αναφορά σε όσα τον συνδέουν με τον κ. Τσακαλώτο και στη συνέχεια προχώρησε σε μια αποτίμηση του έργου που έχει γίνει στο υπουργείο έως τώρα.

«Με τον Ευκλείδη έχουμε κοινές αναφορές όσον αφορά τις σπουδές αλλά και την πορεία μας» δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραδίνοντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτου τα κλειδιά του υπουργείου.

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε τα πρώτα ταξίδια μαζί με τον Ευκλείδη για να συζητήσουμε με τους θεσμούς, ενώ όσον αφορά στην προσωπική μας προσέγγιση μας χαρακτηρίζει η κοινή απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων, με τη λογική “έτσι θα γίνει επειδή έτσι γινόταν τόσο καιρό” σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η κοινή μας διάγνωση, συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για το πρόβλημα της χώρας ήταν η λιτότητα, η ύφεση, το μη βιώσιμο χρέος. Οι κοινοί μας στόχοι είναι το σπάσιμο αυτού του ανατροφοδοτούμενου κύκλου αυτής της ανάδρασης, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Το 61% θα μείνει στην οικονομική ιστορία, θα μείνει στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης» είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ευχαριστώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη και ευχόμενος, μετά από χρόνια να τα λένε κάπου οι δυο τους, σχολιάζοντας και γελώνρτας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα.

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ώρες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο «τιμόνι» του υπουργείου Οικονομικών, αφού αύριο ο κ. Τσακαλώτος καλείται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Eurogroup, επιχειρώντας να μεταβάλλει το σχεδόν εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την ορκωμοσία ευχήθηκε στο νέο υπουργό Οικονομικών «καλή δύναμη».

.protothema.gr
Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. POL

  https://www.youtube.com/watch?v=VVnJNUNtfaQ
  οι αρνητικές δηλώσεις του υπουργού της Γερμανίας κατά της Ελλάδος πριν ακούσει τις Νέες προτάσεις τις Ελληνικής κυβέρνησης και ελπίζω και το 62% του Ελληνικού λαού.
  Αρνητικοί όλοι οι υποστηρικτές του ευρώ!!!!
  Εύγε δεν σέβονται τίποτε και κανέναν λαό!
  Στυγνοί και εκβιαστές στο πέρασμα τους θέλουν να λιώσουν τα πάντα και τους πάντες;
  Εις αύριο τα σπουδαία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.