Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

«Ο γιoς του Δασκάλου» έφερε τον Ξανθούλη στο Αγρίνιο

«Ο γιoς του Δασκάλου» έφερε τον Ξανθούλη στο Αγρίνιο

 Καυστικός  και με αστείρευτο χιούμορ ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, παρουσίασε σήμερα στο χώρο του βιβλιοπωλείου Μοσχονά «Η λέσχη του βιβλίου» το νέο του λογοτεχνικό έργο «Ο γιός του Δασκάλου».Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να δουν το γνωστό συγγραφέα και να τον ακούσουν να μιλά για το νέο του βιβλίο.

Τον κ. Ξανθούλη προλόγισε η κ. Αλεξάνδρα Μοσχονά, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, που ενώ μίλησε συνοπτικά για το έργο και τη ζωή του συγγραφέα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί-από κοινού και με τον κ. Ξανθούλη- στο θάνατο του συγγραφέα Παύλου Μάτεσι δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Από χθες η λογοτεχνία είναι φτωχότερη».

Σχετικά με το νέο του βιβλίο ο κ. Ξανθούλης  δήλωσε τα εξής: «Το βιβλίο αυτό κουβαλάει πολύ συναίσθημα… Γράφτηκε με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός το οποίο συνέβη πριν 40 χρόνια : η αυτοκτονία ενός νέου κάνει την οικογένειά του να δώσει την ευκαιρία στον μικρότερο γιό να μάθει τι ήταν αυτό που οδήγησε τον μεγάλο του αδερφό – που ήταν ένα πρότυπο ζωής για τον μικρότερο- στην απονενοημένη αυτή πράξη που συνέβη ενώ ήταν στο στρατό. Τελικά ανακαλύπτει ότι όλο αυτό ήταν ένα γεγονός που είχε βάση στην εκπαίδευση του νέου αυτού και όταν λέω εκπαίδευση εννοώ το μεγάλο μέρος ευθύνης που είχε ο ίδιος του ο πατέρας, δάσκαλος στο επάγγελμα, ο οποίος ονειρευόταν μια κοινωνία με ιδανικούς άνδρες, ιδανικά παιδιά… Όλα αυτά δηλαδή που είναι πολλές φορές τόσο ιδανικά που καταντούν να κουβαλούν ένα ψήγμα φασισμού ‘’συναισθηματικής φόρτισης’’.»

Το βιβλίο θα μπορούσε να αποτελεί έναν κοινωνικό σχολιασμό. «Τον τελευταίο καιρό υπάρχει πολύ έντονη αυτή η αίσθηση βίας παντού τριγύρω-βία στα σχολεία, ενδοοικογενειακή βία, ‘’ενδοφιλική’’ βία, και μερικές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε ασκούμε ψυχολογική βία και στα παιδιά μας τα ίδια δυστυχώς. ‘Έτσι θα τολμήσω να πω ότι το βιβλίο είναι κατά κάποιο τρόπο επίκαιρο…» δηλώνει  ο συγγραφέας.

Στην ερώτηση του agrinionews  αν ξεχωρίζει το νέο του βιβλίο από τα υπόλοιπα ο κ. Ξανθούλης δηλώνει : « Πάντα το καινούριο βιβλίο είναι το ‘’στερνοπαίδι’’. Έχω γράψει πολλά βιβλία και νομίζω ότι αυτό το τελευταίο βιβλίο συμπληρώνει το πάζλ της προσωπικότητας μου.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.