Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Ο δήμος Αγρινίου αρνείται συμβιβασμό με αιρετούς του πρώην Δήμου Παραβόλας

Ο δήμος Αγρινίου αρνείται συμβιβασμό με αιρετούς του πρώην Δήμου Παραβόλας

δημαρχείο-ΑγρινίουΠαρά την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας για εξώδικο συμβιβασμό.

Aρνείται τον εξώδικο συμβιβασμό επί αγωγής αιρετών του πρώην Δήμου Παραβόλας η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αγρινίου και αυτή θα είναι η εισήγησή της στο δημοτικό συμβούλιο.
Θυμίζουμε πως 18 αιρετοί του τέως Δήμου Παραβόλας με αγωγή τους κατά του Δήμου Αγρινίου, ως διαδόχου του Δήμου Παραβόλας με την ζήτησαν να υποχρεωθεί ο Δήμος Αγρινίου να τους καταβάλει διάφορα ποσά (περίπου 70.000 ευρώ συνολικά) που σχετίζονται με αμοιβές που τους οφείλονται (από συμμετοχή σε συνεδριάσεις, έξοδα παραστάσεως κλπ) από τον καποδιστριακό δήμο Παραβόλας.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου Αγρινίου συντρέχουν οι νομικές προϋποθέσεις για την εξώδική επίλυση της διαφοράς που έχει ανακύψει ενώ προέκυψε πως πράγματι υπάρχουν οφειλές του Δήμου Αγρινίου προς τους ενάγοντες αιρετούς του πρώην δήμου Παραβόλας. Μάλιστα οι ενάγοντες με αίτησή τους προτείνουν την εξώδικη επίλυση της διαφοράς και την κατάργηση της δίκης σε ποσό μειωμένο κατά 10% του αιτουμένου με την αγωγή.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την νομική υπηρεσίας  του δήμου Αγρινίου, είναι δυνατή η εξώδικη επίλυση της διαφοράς, σύμφωνα και με την αίτηση των εναγόντων, με καταβολή των τελικών, μετά το συμβιβασμό, ποσών σε δύο δόσεις, η πρώτη το αργότερο ως 15 Μαρτίου και η δεύτερη το μήνα Μάιο(όπως προτείνει η Οικονομική Υπηρεσία) ενώ γίνεται λόγος για προφανές οικονομικό όφελος του Δήμου από την εξώδικη επίλυση της διαφοράς.
Ωστόσο ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αγρινίου δεν υιοθέτησε την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας και απέρριψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους πρώην αιρετούς του δήμου Παραβόλας και κατά συνέπεια η διαφορά θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες.
Στην απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στη Διαύγεια δεν αναπτύσσεται το σκεπτικό της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και γιατί αρνείται την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας ωστόσο είναι προφανές πως συνυπολόγισε πως ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός πιθανόν να ωθούσε και αιρετούς άλλων πρώην δήμων που συνενώθηκαν στον καλλικρατικό πλέον δήμο Αγρινίου να διεκδικήσουν οφειλόμενα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.