Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ο Δήμος Αγρινίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ”Philoxenia”.

Ο Δήμος Αγρινίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ”Philoxenia”.

Από ετούτο εδώ το blog έχουμε πει πολλές φορές, ότι η πόλη μας πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ανάδειξη λίμνης Τριχωνίδας, διοργάνωση συνεδρίων, αθλητικών γεγονότων κλπ) και προπάντων να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια να αναδειχτούν και να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές της σε πανελλήνια κλίμακα και όχι μόνο! Έτσι, μιας πρώτης τάξης ευκαιρία σε αυτή μας τη σκέψη, ήταν η συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008.

Το σχετκό δελτίο τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά: ”Η συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου, για πρώτη φορά στην Έκθεση, σηματοδοτεί τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την τουριστική προβολή της περιοχής. Με την επιμέλεια του Πνευματικού Κέντρου διαμορφώθηκε κατάλληλα η παρουσία του Δήμου Αγρινίου στο περίπτερο. Οι επισκέπτες στο περίπτερο του Δήμου Αγρινίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του Δήμου και των Νομικών του προσώπων (Πνευματικό Κέντρο, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Κινηματογράφος, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Φιλαρμονική), να γνωρίσουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής και να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (Λίμνη Τριχωνίδα, Αρχαία Στράτος, Όρος Παναιτωλικό) μέσα από τις καινούριες εκδόσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τριχωνίδα Α.Ε.”

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια θετική πρωτοβουλία. Όμως, το θέμα είναι να μη μείνουμε μόνο σε αυτή, αλλά να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες. Βέβαια, η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να έχει αποτελέσματα και κυρίως να μη θυσιάζεται στο βωμό του επικοινωνιακού προφίλ των εκάστοτε αυτοδιοικητικών μας ταγών…Ίδωμεν…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.