Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Δημήτρης Καζάκης στην Αμφιλοχία

Ανοιχτή ομιλία -συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.ΠΑ.Μ Οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/01/2013 στις 11 το πρωί στην Δημοτική αίθουσα Τρομπούκη (πίσω απο το κέντρο υγείας )στην Αμφιλοχία με θέμα “ΧΡΕΩΚΡΑΤΙΑ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ“.

Αρθρο του Δημήτρη Καζάκη
Υπάρχει πολιτικό σχέδιο κατάληψης της εξουσίας από το λαό; 

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος κάθεται άπραγος. Κι από αυτό συμπεραίνουν ότι ο κόσμος δεν είναι ώριμος. Μέγα ιστορικό λάθος.

Ο κόσμος είναι ώριμος όσο ποτέ. Μην περιμένουμε να δούμε μεγάλες συγκεντρώσεις και συγκρούσεις για να διαπιστώσουμε ότι είναι ώριμος ο κόσμος.

Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν ότι η ωριμότητα θα εκφραστεί με μια έφοδο στη Βουλή, όπως κάποιοι άλλοι παλιότερα έκαναν έφοδο στα Χειμερινά Ανάκτορα.

Ο κόσμος είναι έτοιμος να κινηθεί, να θέσει θέμα κατάληψης της εξουσίας. Κάθε μέρα αυτό τον απασχολεί. Πώς θα ξεμπερδέψει μια και καλή μ’ αυτή την κατάσταση.

Θα κινηθεί, θα βγει στους δρόμους, αυτό είναι σίγουρο. Θα τον βγάλει η ανάγκη αργά ή γρήγορα. Μάλλον γρήγορα όπως φαίνεται.

Τώρα βρίσκεται σε αναμονή και αφουγκράζεται. Αναζητά το πολιτικό σχέδιο που θα του λύσει το πρόβλημα τώρα.

Ένα πολιτικό σχέδιο που θα ανατρέψει την κατάσταση και θα του δώσει να καταλάβει πώς θα το κάνει άμεσα και πρακτικά.

Φυσικά ο κόσμος δεν κινείται όλος μαζί. Ποτέ δεν έγινε αυτό. Σε τέτοιες εποχές ο κόσμος αναπτύσσει πολωτικές συμπεριφορές.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια κρίσιμη μάζα να συνειδητοποιήσει το αναγκαίο πολιτικό σχέδιο κατάληψης της εξουσίας, να το κάνει δικό της, κτήμα της και να το εκτελέσει συμπαρασύροντας και την υπόλοιπη κοινωνία που έχει ακινητοποιηθεί από την κατάσταση μιζέριας και ανασφάλειας στην οποία την έχουν βυθίσει.

Υπάρχει αυτή η κρίσιμη μάζα; Υπάρχει. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να λειτουργήσουμε καταλυτικά στην οργάνωσή της.

Το ΕΠΑΜ είναι η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα με σχέδιο κατάληψης της εξουσίας από τον ίδιο τον λαό. Εδώ και τώρα.

Όχι όταν οι συνθήκες θα ωριμάσουν, όπως λένε όσοι παραπέμπουν το πρόβλημα στις ελληνικές καλένδες.

Το μόνο που μένει είναι εμείς του ΕΠΑΜ, οι φίλοι και τα μέλη του, οι συνοδοιπόροι των άλλων κινημάτων να φανούμε αντάξιοι αυτού του πολιτικού σχεδίου και των προταγμάτων του.

Ένα πολιτικό σχέδιο που συνοψίζεται στην γενική πολιτική απεργία διαρκείας με στόχο την Συντακτική Εθνοσυνέλευση με παράλληλη μονομερή διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ευρωζώνη.

http://amfiloxia-blogs.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.