Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ο δημοσιογραφικός κόσμος καταδικάζει τις υβρεις Μπαρμπαρούση

Ο δημοσιογραφικός κόσμος καταδικάζει τις υβρεις Μπαρμπαρούση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταδικάζει τη φραστική υβριστική επίθεση που δέχθηκε στο Αγρίνιο ο συνάδελφος και μέλος της Ένωσης , Πάνος Τσακανίκας, από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση.
«Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό για την τοπική κοινωνία, καθώς η συμπεριφορά ενός εκλεγμένου βουλευτή υπερβαίνει τα εσκαμμένα και θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις την κοινωνία της οποίας προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα και παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Καμιά πρόκληση και καμιά άδικη συμπεριφορά, όπως αυτή που υπέστη ο εν λόγω βουλευτής στο Νοσοκομείο Αγρινίου δεν δικαιολογούν βίαιη αντίδραση και εκτός κάθε νόμου συμπεριφορά, από άνθρωπο που εκπροσωπεί το λαό της Αιτωλοακαρνανίας, στην Ελληνική Βουλή.
Οι συμπεριφορές αυτοδικίας, απειλών και εκφοβισμού δεν έχουν καμιά θέση και δεν πρόκειται τα κάμψουν καμιά δημοσιογραφική συνείδηση συναδέλφου, ο οποίος καταγράφει τα γεγονότα» υπογραμμίζει το Δ.Σ. ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει απερίφραστα τη φραστική υβριστική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Κώστας Μπαρμπαρούσης στο Αγρίνιο, κατά του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα. “Οι απειλές και οι εκφοβισμοί των ναζιστών δεν πτοούν κανένα δημοσιογράφο, αντιθέτως τους εξοργίζουν και συστρατεύονται όλοι εναντίον τους. Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση του λαού μας και η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας, είναι η κύρια και βασική αποστολή και υποχρέωσή μας. Όπως και η απόλυτη εναντίωσή μας, στα ναζιστικά μορφώματα και τις αποκρουστικές ιδεοληψίες τους”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.