Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου για τον Κώστα Σακκά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου για τον Κώστα Σακκά

sakkasΑνακοίνωση εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου για την υπόθεση του Κ.Σακκά. Υπογραμμίζει πως ” τα θεμελιώδη   δικαιώματα του κατηγορουμένου οφείλουν να είναι απαραβίαστα”. Αναλυτικά  η ανακοίνωση αναφέρει :

Η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου περί εξάμηνης παράτασης της δεύτερης διαδοχικής προφυλάκισης του κατηγορούμενου Κ. Σακκά παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 288 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τις θεμελιώδεις δικονομικές εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου, ανεξάρτητα της όποιας ποινικής απαξίας των αποδιδόμενων σε αυτόν πράξεων.

Τα θεμελιώδη αυτά δικαιώματα του κατηγορουμένου οφείλουν να είναι απαραβίαστα και να καταλαμβάνουν τους πάντες, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε πολιτικές  ή άλλες σκοπιμότητες και αξιολογήσεις. Ο καθένας είναι ίσος απέναντι στο νόμο. Η τακτική, της παραβίασης της νομιμότητας που έχει κατακτηθεί μέσα από τους αγώνες και την κοινωνική πρόοδο αιώνων, δεν πρέπει να μας εξοικειώσει με την έκπτωση των θεσμών του κράτους δικαίου. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα επιτάχυνσης των οποίων διαδικασιών με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών της Δικαιοσύνης, ώστε να εκδικάζονται έγκαιρα οι ποινικές υποθέσεις και να τηρούνται απόλυτα τα προβλεπόμενα όρια της προφυλάκισης.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.