Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ο δρόμος για τη σημερινή γιορτή καστάνου στην Άνω Χώρα.

Ο δρόμος για τη σημερινή γιορτή καστάνου στην Άνω Χώρα.

Σημαντικό σημερινό γεγονός για τον νομό μας είναι η γιορτή καστάνου και τσίπουρου που γίνεται στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Εμείς σας παραθέτουμε ένα μικρό οδοιπορικό προς την σχετική μακρινή για μας μεν αλλά όμορφη περιοχή αυτή του τόπου μας. Η ευκολότερη λοιπόν πρόσβαση προς την ορεινή Ναυπακτία είναι μέσω Ναυπάκτου. Περνώντας λοιπόν την πόλη από την περιφερειακή οδό και φτάνοντας στα όρια του Νομού με τη Φωκίδα υπάρχει μια διασταύρωση που δείχνει το δρόμο προς την ορεινή Ναυπακτία. Ανεβαίνοντας σιγά σιγά υψόμετρο βλέπετε την υπέροχη θέα του Πατραικού ( φώτο)

Το ευρυζωνικό δεν θα έλειπε από την ορεινή Ναυπακτία..

Για να πάει κανείς στην Άνω Χώρα περνά μέσα και από τον νομό Φωκίδας..

Η Άνω Χώρα ..Όπως και εσείς βλέπετε το χωριό αυτό έχει ξεχωριστή τουριστική ανάπτυξη ίσως πέρα από αυτή που έχουμε συνηθίσει για υπόλοιπα μέρη του νομού μας..Στο δε αυτό πλακόστρωτο που βλέπετε γίνεται η γιορτή καστάνου και τσίπουρου.

Η επιστροφή.Υπάρχει δρόμος απευθείας για τον Πλάτανο για να βγείτε στη συνέχεια στο Θέρμο. Θα χρειαστείτε πάλι τουλάχιστον δύο ώρες οδήγηση μέχρι Αγρίνιο. Μερικά χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος σε καλή βέβαια κατάσταση. Προτεινόμενη λοιπόν αυτή η διαδρομή για Αγρίνιο, εφόσον βέβαια είναι καλές οι συνθήκες και δεν υπάρχουν οι νεροποντές των προηγούμενων ημερών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.